Biber Salçalı Fesleğenli Bulgur Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı domatesli bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 dal fesleğen
Üzeri için:
1 kavanoz beyaz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet taze soğan
1 tutam tozşeker
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
2 dal nane
2-3 adet kiraz domates

Biber Salçalı Fesleğenli Bulgur Yapılışı

Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin. Salça ve bulguru tencereye alıp 2 dakika kavurun. Kıyılmış fesleğen ve tuz ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup harlı ateşte 10 dakika pişirin. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış taze soğanı sote edin. Kuşkonmazların suyunu süzüp tavaya ekleyin. Tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika sote edin. Pilavı şekil verebileceğiniz derin ve bir kaba yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz kuşkonmazları 2 çapraz kat olacak şekilde yerleştirin. Kiraz domates ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.