Edirne Tava Ciğeri Tarifi

Malzemeler

1 kg dana ciğeri
3 su bardağı un
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Bol sıvıyağ
Servis için:
Kızartılmış acı biber

Edirne Tava Ciğeri Yapılışı

Ciğerin zarını çıkarıp, ince yaprak şeklinde kesin. Süzgece alıp, 5-10 dakika dinlendirin. Daha sonra 8 saat buzdolabında bekletip, sonrasında unlayın. Bol sıvıyağda 1-2 dakika kızartın. Ocaktan almaya yakın tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvıyağdan alın. Acı biber ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.