Kuzu Sarma Tarifi

Malzemeler

2 kg kuzu eti (boşluk kısmından)
Et marinesi için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz,
karabiber
İç malzeme için:
1 adet soğan
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg ıspanak
8 adet mantar
Tuz,
karabiber

Kuzu Sarma Yapılışı

1 Eti marine etmek için geniş bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Etin her tarafını bu sosla kaplayın ve1 saat bekletin.

2 Diğer taraftan iç malzeme için kıyılmış soğanısıvıyağda kavurun. Kıyılmışıspanak, doğranmış mantar,tuz ve karabiberi ekleyip,5 dakika daha kavurmayadevam edin. Soğuması içinbir kenara alın.

3 Eti düz bir zemine serinve bu harcı ortasınakoyup, rulo şeklinde sarın.Mutfak ipi ile iyice bağladıktansonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızaranakadar pişirin. İçininpişmesi için fırın tepsisine1 su bardağı sıcak su koyun ve eti üzerine yerleştirin.Etin üzerini alüminyumfolyo ile sarın ve öncedenısıtılmış 180 derece fırında tekrar bir buçuk saat pişirin. Dilimleyerek sıcak olarakservis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.