Etli Biber Dolması Tarifi

Malzemeler

1 kg dolmalık biber
500 gram kıyma
Yarım su bardağı
Osmancık pirinç
2 adet soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber

Etli Biber Dolması Yapılışı

Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domatesle kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.