Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

Malzemeler
10 adet büyük boy kırmızı soğan
150 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1'er çay kaşığı kimyon ve nane
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber

Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyun. Üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra iki soğan katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltıp kenara alın. Pirinci yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Tavuk kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, domates, dereotu, maydanoz, kimyon, nane, kara¬biber ve tuz koyup karıştırın. Hazırladığınız harcı soğanların içine paylaştırın. Daha sonra ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp, bir fırın kabına yerleştirin. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.