Deniz Keşkeği Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı keşkeklik buğday
Yeteri kadar su
200 gram kuzu kaburga eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber, pulbiber
Deniz Keşkeği Yapılışı
Keşkeklil buğdayı bir gece önce üzerine çıkacak kadar su ilave ederek ıslatın. Ertesi gün kaburga etini üzerini çıkacak kadar su ile tencereye koyun ve haşlayın. Eti suyun içinden çıkarın ve elinizle didikleyip bir kenara alın. Eti haşladığınız suyun içine 1 gece suda bekletip, süzdüğünüz buğdayı ilave edin. Buğday yumuşayana kadar haşlayıp, içine didiklenmiş et, tuz ve tereyağı katın. Kısık ateşte çırpma teli ile çırparak birbirine yedirin. Boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra ocaktan alın ve servis tabağına koyun. Üzerine tereyağında yaktığınız toz kırmızıbiber ve pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.