Fesleğen Soslu Sebzeli Tavuk Bonfile Tarifi

Malzemeler
2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gram ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Fesleğen sos için: 1 demet fesleğen
4 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Fesleğen Soslu Sebzeli Tavuk Bonfile Yapılışı
Tmizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip, kızdırılmış yağda kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip, üst üste dizin. Fesleğen sos için fesleğen, sarmısak, zeytinyağı ve hardalı robottan geçirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.