Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi

Malzemeler

200 gram ıspanak yaprağı
4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Tavuk marine için:
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
2-3 çorba kaşığı yoğurt suyu
Tuz, pulbiber
Servis için: Mantar
Ispanaklı Tavuk Sarma Yapılışı

Ispanak yapraklarını yıkayın ve iri doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, içine ıspanak, kıyılmış taze soğan, sarmısak, tuz, karabiber ve pulbiber katın. 1-2 dakika soteleyin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini katın ve karıştırın. Tavuğu marine etmek için, derin bir kaba zeytinyağı, sarmısak, kekik, yoğurt suyu, tuz ve pulbiber koyup, karıştırın. İçine tavuk göğüslerini yerleştirin ve bu sosun içinde 1 saat bekletin. Daha sonra tavuğu düz bir zemine alın. İçine ıspanaklı harçtan koyun ve rulo yapın. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Mantarla birlikte sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.