Mahlepli Pilav Tarifi

Malzemeler

20 gram mahlep
3 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet domates, yarım kg pirinç
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Mahlepli Pilav Yapılışı

Önce patlıcanları alacalı soyup, halka şeklinde doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Eti sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine nohudu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızartılmış patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin. Mahlep ile yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Pirincin kıvamına gelene kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.