Nohutlu Mantı Tarifi

Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su
Tuz
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Süslemek için:
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2-3 dal nane

Nohutlu Mantı Yapılışı
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için, düz bir zemine aldığınız unun ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kırın. Tuzunu ayarlayıp azar azar ılık su ekleyerek biraz sertçe bir hamur hazırlayın. Üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, ince kıydığınız kırmızı soğanı sıvıyağda kavurun. Bir kaşıkla ezdiğiniz nohutların üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp 1-2 mm kalınlığında açın. Küçük kareler şeklinde kesip içlerine nohutlu harçtan koyun. Uç kısımlarını ortada bohça gibi birleştirerek kapatın. Sıvıyağ ve tuz eklediğiniz suda haşlayıp süzdükten sonra servis tabağına alın. Tereyağını küçük bir tavaya alıp pulbiberi kızdırın ve mantının üzerine gezdirin. Yarım su bardağı haşlanmış nohut ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.