Buğday Çorbası Tarifi

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
500 gram yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane

Buğday Çorbası Yapılışı
Buğdayı ayıklayıp, yıkayın ve 6 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. Yumurta ve unu ekleyip, özleşene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine biraz su ekleyin. Yoğurdu, tenceredeki buğdayın üzerine kesilmemesi için karıştırarak ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayıp sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.