Kurufasulye Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Kuru nane

Kurufasulye Çorbası Yapılışı

Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayalım. Küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. Üzerine salçayı ilave edip, bir iki dakika çevirelim. Ardından haşladığımız kuru fasulyeyi, haşlanma suyu ile birlikte ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 Su miktarı az geldiyse, kuru fasulyelerin üzerini aşacak kadar su ilave edip, 15-20 dakika pişirelim. Bu arada tavaya tereyağını aktarıp eritelim. 2 Unu ekleyip, pembeleşene dek karıştırarak kavuralım. Kavurduğumuz unu çorbanın suyu ile inceltip, topaksız kıvama getirerek, tencereye aktaralım. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alalım. Çorbayı blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine nane serpip servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.