Bilik Çorbası Tarifi

Malzemeler
2 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
150 gram kıyma
1 demet pancarın yaprağı
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
7-8 su bardağı su
Tuz, karabiber

Bilik Çorbası Yapılışı

Küp doğradığınız soğanları çorba tenceresine aldıktan sonra sıvıyağı ve kıymayı ilave edin. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Daha sonra ince kıydığınız sarmısak ve pancar yapraklarını tenceredeki kıymaya ekleyin. Pancar sapları bıraktığı suyunu çekene dek soteleyin. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadığında haşlanmış nohudu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Derin bir kasede unu, limon suyunu ve biraz suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Kaynayan çorbaya boza kıvamındaki karışımı azar azar ve karıştırarak yedirin. Tuzu,karabiberi, fesleğeni serpiştirin ve 2-3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.