Şükür Kurabiye Tarifi

Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
Dört buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı hindistancevizi
2 kahve fincanı pudraşekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Şükür Kurabiye Yapılışı

YUMURTALARIN sarısını ve akını ayrı kaplara ayıralım. Hamur yoğurma kabına, eritip ılıttığımız margarini, tozşekeri, yoğurdu, yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğunu, unu ve kabartma tozunu katalım. Özlü bir hamur yoğuralım. 1 Hamuru yarım cm kalınlıkta açalım. 2 Bisküvi kalıpları veya bardak yardımıyla hamurdan parçalar keselim. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizelim (kenarlardan artan hamur parçalarını tekrar yoğurup kullanabiliriz). Yumurta aklarını, çatal yardımı ile çırpalım. İçine hindistancevizini ve pudraşekerini ekleyip karıştıralım. 3 Kurabiye hamurlarının üzerine bu malzemeyi, fırça yardımıyla bolca sürelim. Üzerlerine iri dövülmüş fındıkları serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.