Keşli Gözleme

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 14:32

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Hamuru için: Yarım kg un
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su

İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş keş
1 çorba kaşığı tereyağı
750 gram ıspanak yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy patates
1 çay kaşığı tozşeker
Karabiber, pulbiber

Üzerine: Tereyağı

YAPILIŞI:

Hamur için derin bir kaba un ve tuzu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su katıp, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için keşi tereyağında pembeleşene kadar çevirin ve ocaktan alın. Ispanak yaprağı ve maydanozu kıyıp, derin bir kaba alın. Üzerine keşli karışım, rendelenmiş patates ve tozşeker katın. Karabiber ve pulbiberini ayarlayıp, tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin içine ıspanaklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyup, yayın ve ikinci hamuru üzerine kapatıp, kenarına elinizle bastırarak kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Gözlemeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Üzerine tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.