İlişkiye giremiyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2011 Güncelleme 14 Şubat 2011, 10:23
İlişkiye giremiyoruz

İÇİNDEKİLER

32 yaşında bir kadınım, eşim ise 38 yaşında. Sertleşme sorunu olduğu için eşimde ilişkiye giremiyoruz. Gitmediğimiz doktor kalmadı desem yeridir. Psikiyatr doktoruna da gittik ama sonuç alamadık. Filmlerde venöz kaçak denilen bir problem çıktı. Birbirimize karşı anlayışlıyız ama zor durumdayız.

CEVAP

Anlayışınız da üslubunuz gibi takdire şayan değerli okurum. Dört yıl boyunca cinsel ilişkiye girmeden, sabırla doktor doktor gezdiğinizi söylüyorsunuz. Sakın, mücadeleyi bırakmayın. Başaracaksınız! Eşinize gelince; Erkeklik organına giren kanın bir süre hapsolması ile sertleşme sağlanır. Kaçakta ise kan organda durmaz ve sertleşme kaybolur. İlaç tedavisinin faydası azdır. Genellikle ameliyata ihtiyaç duyarız. Eşinize operasyon görünüyor. Sizin açınızdan en zor durumsa hiç ilişkiye girememiş olmanız. Tedavisi var, tümden ümitsizliğe kapılmayın.

BİR YILDIR İNCELME VAR
Doktor Bey, 32 yaşındayım. 1 yıldır idrarımda zayıflama ve incelme oldu. Daha önceden bir ameliyat geçirmedim. Gittiğim özel bir hastanede idrar kesesi çıkışında darlığım olduğunu söylediler.
Ameliyat mı olmam gerekir? Yoksa bunun tedavisi var mı?


CEVAP
VAR, var sevgili okurum. Her derdin bir devası, her hastalığın tedavisi vardır. Önemli olan doğru zamanda, doğru yerlere gitmek... Senin anlattıkların, idrar kesesinin ağız kısmında sorun olduğunu gösteriyor. Bu bölüm bazı erkeklerde daha dar ve doğuştan olabiliyor. Herhangi bir ameliyat ya da sondalamaya bağlı olmuyor. İlaç tedavilerinin hiçbir faydası yok. Endoskopik olarak kapalı yöntemle bu dar olan kısmı genişletebiliyoruz. Geçmiş olsun.

OĞLUM YATAĞINI ISLATIYOR
Benim oğlum 8 yaşında. Gece yatağını ıslatması halen devam ediyor, hiç kesilmedi. Haftada 2-3 kere yatağını ıslatıyor. Eşimin de çocukluğunda aynı şikâyeti varmış ama kendiliğinden geçmiş. Ne zaman geçer acaba?

CEVAP
Gece alt ıslatma çocuklar için en büyük sorunlardan birisidir. Her ne kadar zamanla bir kısım çocukta kendiliğinden düzelse de ergenliğe girmiş ya da artık iş hayatına atılmış kimselerde de görüyoruz bunu. Artık beklmeyin hemen bir üroloji uzmanına başvurun, psikaytiste değil. İlaç tedavisi de gerekecektir. Gecikmiş tedavi edilmiş alt ıslatma hastalığı, çocukların gelişimini etkileyip kendine güvensizlik, okulda ve sosyal hayatta başarısızlık ve depresyon bulgularına yol açabilmektedir.

SERTLİĞİ KORUYAMIYORUM
25 YAŞINDAYIM, eşimle beraberken sertleşmem oluyor, zevk de alıyorum. Fakat ilişki devam ederken bu sertliği koruyamıyorum. Günde yaklaşık 1,5 paket sigara içiyorum. DERTLİ

CEVAP
YAŞIN genç ama sertliği sürdürememen normal değil. Sertlik boşalarak biterse 'erken boşalma' deriz.
Ama boşalmadan biterse biz buna iktidarsızlık deriz. En büyük tavsiyemi de dinlemek istersen sigarayı bırak!