Yatağa giderken uyku bastırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 00:00
Yatağa giderken uyku bastırıyor

İÇİNDEKİLER

Yeni evli sayılırız. Eşim benden yaşça biraz büyük ama yatakta da mutlu bir beraberliğimiz var. Ancak son günlerde aramız biraz mayhoş... Akşam yemeğini yiyip biraz içince sızıyor. Hasta mı yoksa beni mi istemiyor anlayamıyorum. HÜLYA
CEVAP
Değerli okurum, sağlıklı bir cinsel beraberliğin de şartları vardır. Nasıl hiçbir şey yemeden vücudunuzdan yeterli performansı alamazsanız fazla yiyerek de alamazsınız! Tıpkı bir aracın motoru gibi düşünün bedeninizi.
Yağsız bırakırsanız motor yakarsınız! Fazla yağ koyarsanız da hararet yaptırırsınız. Tavsiyelere gelince: Seks yapmadan önce tabii ki bir şeyler yiyip içmelisiniz. Ancak çok yağlı ve ağır yemeklerden kaçının. Çünkü uykuya neden budur. Hafif bir şeyler atıştırın.

ERKEN TÜKENİYORUM
22 yaşındayım. İki yıl oldu evleneli. Daha çocuk yapmadık ancak birkaç ay öncesine kadar cinsel hayatımız mükemmeldi. Şimdi de eşimle istediğimiz zaman cinsel ilişkiye giriyoruz. Problem ise şu, çok çabuk boşalıyorum. 3-4 dakikada tükeniyorum. KEMAL
CEVAP
SEVGİLİ Kemal, sözünü ettiğin zaman dilimi birçokları için ideal sayılabilecek süredir aslında.
Biz buna doğrusu erken boşalma demiyoruz. Ama önemli olan senin ve eşinin ne hissettiğidir her zaman. Size 'erken' geliyorsa erkendir. Objektif bir bakışla değerlendirmemi istersen, eşinin de kontrol edilmesi gerekir. Belki de o gecikiyordur! Ne dersin. İşte bu yüzden bir doktora, terapiste gidip çözüm aramalısınız. Gerekirse de tedavi yoluna gidilebilir.

65'TEN SONRA SIKINTI BASTI
Doktorcuğum, ben 65 yaşında emekliyim. Köşenizi okumaya başladıktan sonra beni bir sıkıntı bastı.
Yıllardır üstünde bile durmadığım konuları soruyor gençler; Penisim küçük mü, ne kadar uzunlukta olursa büyük sayılır? RAHMİ

CEVAP
BEYAMCA hayırdır, bu yaştan sonra cinsel sağlık köşelerine ilgi duyma mı başladın!
Neredeyse 'yaş 70 iş bitmemiş' vaziyeti sergiliyorsun. Bunca yıldır işine yarayan organın küçüklüğü, büyüklüğü şimdi mi sorun haline geldi... Ne kadarsa o kadardır artık. İdare ediver.

BEBEK Mİ TAŞ MI?
Hocam ben 15 haftalık hamileyim. Sağ böğrümde çok şiddetli derecede ağrım oluyor. Böbrek taşı mı düşürüyorum acaba! Sebebi nedir, yardımcı olur musunuz?
CEVAP
BÖBREK taşı ile bebek karışmaz genelde sevgili okurum. Bebek biraz daha iricedir!
Neyse, şikayetine gelince... Gebelikte bir miktar böbrek genişlemesi olabilir. Bu bebeğin büyümesi ile ilgilidir. Ayrıca sağ tarafta biraz fazla da olabilir. Ağrıya da neden olabilir. Ancak taş düşürme sırasında da benzer genişleme olacağı için, mutlaka bir ultrasonografi çektirmek gerekir. Bir üroloji uzmanına gidin ve böbrek ultrasonu çektirin. Zira gebelikte röntgen çektirmek bebeğin sağlığı açısından sakıncalıdır.