Tarihi 17 Mart 2023

Kürtler ne ister?

SEÇİME girecek partilerden biri de Yeşil Sol Parti. İsmine bakıp konuşmak ve bölünmekten başka bir iş yapmayan solcuların kurduğu yeni tabela partilerinden bir tanesi olduğunu zannetmeyin. Öyle olsaydı seçime girme hakkını elde edecek kadar teşkilatlanamazdı. O partiler genelde kuruldukları masanın demkeşlerinden fazla bir tabana sahip olamadıkları için tabela üzerinde kalıyorlar. Ama Yeşil Sol Parti bir teşkilatlanma becerisi göstermiş ve seçime girmeye hak kazanmış. Sakın ha "demek ki ülkede bir nebze de olsa topluma mâl olan bir sol parti varmış" demeyin. Yeşil Sol Parti bildiğiniz gibi bir parti değil. Başka bir işlevi var.
HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı PKK'nın kurduğu yedek parti. Adı Yeşil Sol ama işlevi PKK. Sakın önemli olan işlevi demeyin adı da çok şey söylüyor.
Onca asker, polis, sivil genç, yaşlı, çocuk masumun kanına girmiş olmanın dışında PKK'nın en büyük günahı Kürtleri sömürmek, onların siyasi taleplerini önce anakronik Türk solunun sonra da sınır ötesi egemenlerin değirmenine su taşımaktır. PKK, Kürtleri Türk solunun anlamsız fantezilerine meze yapar.
Bırakın geniş toplum kesimlerinin dikkatini çekmeyi, daha kendi birinci derece akrabasını, komşusunu, yakın çevresini ikna edemeyen solcu zırvaları PKK sayesinde kitleselleşir. Şüphesiz bu hizmetin bir de geri dönüşü olacaktır.
Türk solu PKK'ya olan borcunu terörü görmezden gelerek öder. Zaten "devrimci şiddet" sol tarafından kutsanır. PKK'nın ayrılıkçı terörünü de allayıp pullamakta bir sıkıntı çekmezler. Böylece Kürtlerin kitleselliği ve siyasal enerjisi solun mütemadiyen bölündüğü iki tek atılan masaların mezesi haline gelir. PKK Kürtleri içeride sola pazarlarken, dışarıda satılığa çıkardığı tezgâhı Yeşil Sol Parti tercihi anlatıyor. Sünni kimliğinin kendini diğer kimliklerden üstün tutma çabasına son vermek; lezbiyen, gay, biseksüel, translara yasal güvence sağlamak; seks işçiliğinin bir meslek olarak kabul edilmesi; eşcinsel evliliklere izin verilmesi ve daha bir sürü zırva... Belki de binlerce Kürt'ün sandığa gidip oy vereceği Yeşil Sol Parti'nin programında öne çıkan parçalar... Bir zamanlar bu ülkede "Kürtler ne ister?" diye sormak pek modaydı. Bu soru hem Türkleri hem de Kürtleri oldukça rahatsız ederdi.
Bir an için soruyu bir daha soralım.
Kürtlerin talebi olarak dillendirilen her şeyin makul ve meşru olduğunu kabul edelim. Olmaz ya, oldu varsayalım.
Bu fantastik durumda bile Kürtlerin isteklerinin arasında Yeşil Sol Parti'nin programındakiler yok! Kürtlerin en büyük talihsizliği de bu olsa gerek. Kendilerini sapıklığa, ahlaksızlığa, egemenlerin kitleleri daha kolay kontrol edebilmek için aileyi ortadan kaldırma planlarına meze eden eli kanlı bir terör örgütü. Kürtler bu tasalluttan özgürleşmeli. Soldan, onun zırvalarından, beynelmilel tahakküm ağlarından, sapkın amaçlarından, akşam geniş ailesi ile bir sofranın etrafına oturduğunda ağzına dahi almayacakları türlü sapıklıkların siyasi taşıyıcılığını yapmaktan kurtulmalı. Bence böyle.
Sana Kürtler adına konuşma hakkını kim veriyor, diyebilirsiniz. Emin olun ehl-i sünnet vel cemaat bir Türk olarak Kürtler hakkında konuşmaya Yeşil Sol Parti'den daha fazla hakkım var!