Tarihi 28 Eylül 2009

Kitap kokteyline ne giyilir?

Yarın akşam tatlı bir heyecan yaşıyor olacağım; her kitabım çıktığında yaptığım gibi bu kez de ÖTEKİ romanım için bir kokteyl daveti düzenliyorum. Günlerdir ekip olarak detaylarla ilgileniyoruz. Davetli dostlarımın en çok sordukları iki soru, "Ece kokteylde ne giyeceksin?" ve "Biz ne giyelim?"
Tercih genelde diz boyunda sade ama şık elbiseler... Hatta cemiyet hayatının gözde isimlerinden olan hoş bir arkadaşım "Kokteyline özel alışverişe çıktım, "Öteki" ye göre elbise aldım. Şimdi sana Bakan makan gelir. " dedi. Ve ekledi, "hayatımda giyeceğim en kapalı elbise, hiç dekoltesi yok."
Kitap biri başı açık, diğeri türbanlı bir kızı anlatıyor ya, davetlilerden çekinenler olmuş. Protokolden gem vuranlar da...
Kitap yazarının ise, mutlaka entellektüel havasını yansıtacak bir kıyafet giymesi gerekiyormuş; modacı arkadaşlarım öyle söyledi. Roman mağazasının tasarım direktörü Suzan Toplusoy benim için, davete özel, zümrüt yeşili saten bir elbise hazırlattı. Bizim kızları uyarıyorum, "kimse yeşil giymesin". Hani, düğünde gelin gibi "beyaz" giymek hoş kaçmaz ya, benim kokteylde de "yeşil" öyle.