Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 24 Ağustos 2017

Ne anladım böyle namustan?

Selda abla, iki ağabeyim ve babam ben dul kaldıktan sonra kapı dışarı bırakmıyorlar. Buraları küçük yer, adım kötüye çıkarmış.
Baskıyla adım namusluya çıkacaksa benim kişiliğim yok demektir. İnsan namusunu kendisi için korumaz mı? Abimlere diyorum ki, "Beni serbest bırakın, herhangi bir ahlaksızlık yapacak mıyım?" Gittiğim tek yer mahalle düğünleri ve annemle çarşı-pazar. Kendimi kanıtlayamadığım için hırsımdan çatlıyorum. Rumuz; Sevinç A.

S.U. CEVAP: Senin talihsizliğin biraz da dul kalman. Bazı erkekler yediği herzeden yola çıkarak, 'dul kadının önüne gelenle rahatça ilişkiye girebileceği yönünde' saçma sapan inanışa sahiptir. Haklısın, 4 kilit altında edebi korumak ölçü değildir; tam tersi kızı salacaksın Çağatay Ulusoy'ların arasına, sonra bakacaksın bakalım sapıtıyor mu yoksa gelen tekliflere terbiye çerçevesinde mi cevap veriyor...Allah böyle beyinleri islah etsin ne diim?

​EVLADIM ELDEN GİDİYOR
Selda abla oğlum 19 yaşında ve madde alışkanlığı var. Sizin bu konuda çalışmalar yaptığınızı biliyorum. Oğlumu size getirsem konuşur musunuz? Biz de İstanbul'dayız. Galiba bir yakınınızı bundan vazgeçirmişsiniz. Üç kez hastaneye yattı ama çıkınca devam ediyor. Perişanız Selda abla. Rumuz; Meliha

S.U. CEVAP: Öncelikle şunu belirteyim ben bir yıla yakın Tekirdağ'da yaşıyorum.Ama telefonla dilediğiniz kadar oğlunuzla görüşebilirim. Yeter ki o illeti bırakmaya niyet etsin. Bulunduğunuz çevreden uzaklaşmakla işe başlayabilirsiniz. seldatosun@gmail.com üzerinden haberleşelim.