Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 19 Ekim 2015

Doktor da bilmiyor!

Selda abla oğlum 2 yaşındayken babasının vefatına şahit oldu. Kaza sonucu öldü eşim. Nasıl olsa hatırlamaz diyordum. Konuşmaya başladığı ilk günden beri kazayı anlatıyor. Doktora götürdük, "Büyüklerin konuşmalarını duymuştur, yoksa hatırlaması mümkün değil" dedi. Oysa eşimin ölüm anını bile yere yatıp tarif ediyor. Nasıl tedavi ettireceğim, doktorlara güvenim kalmadı! Bildiğiniz biri var mı? Rumuz; Başak

S.U. CEVAP; İsterseniz bu ithamı doktorların tümüne yöneltmeyelim. Belki sizin başvurduğunuz hekim arkadaş anlamamış olabilir. Size oğlumun psikiyatrını önerebilirim.

AYNI ŞEYİ YAŞADIM
Ben de yıllarca anneme anlatıp durmuştum; 'Çok küçüğüm, genç bir adam ve yaşlı bir kadının evindeyim. İki koltuğu birleştirip bana yatak yapıyorlar ve sürekli ağlıyorum!' Olayı kimse çözememişti. Ta ki öz babamla tanışana kadar. Meğer o genç, babam diğeri de babaannemmiş. Ve haliyle annemin bu detayı bilmesi imkansız. Ben ise henüz 1.5 yaşındaymışım. Boşanmış oldukları için babam ara ara beni kaçırırmış!

İNTERNETİ KAPATSINLAR!
Selda teyze, biz 14 yaşındayız. Arkadaşım internette bazı sitelere takılıyor. Son zamanlarda hep 'uyuşturucuyla ilgili' sitelere bakarken gördüm. Kendisinden şüpheleniyorum. Ben de sosyal medyacıyım ama daha çok oyun filan. Ama kapatsalar iyi olur. Arkadaşımın durumunu annesine söyleyemem, arkadaşlığa sığmaz. Napayım? Rumuz; Kostaboy

S.U. CEVAP; Bu arkadaşın benimle konuşmasını sağlar mısın? Sana cep numaramı yazıyorum. Bir de seldatosun@gmail.com üzerinden haberleşelim. Daha sonra seninle bir plan yapar ve gerekirse ailesine uygun dille anlatırız. Belki de ve inşallah yanılıyorsundur.