CANLI YAYIN
Selda Uskan
SELDA USKAN

Nişanlımla ‘iletişemiyoruz!’

Eklenme Tarihi 14 Ağustos 2016
Selda abla, nişanlıyım ve annemler nişanlımı çok seviyor. Sorun ne dersen, tam tersi benim hiç çime sinmiyor. Görünüşte problem yok, her kız ailesinin ideal damat adayı. 'İçkisi yok, dayağı yok, karısını aç bırakmaz vs.' En sinirlendiğim laf da "Gül gibi oğlan, ağzı var dili yok!" Keşke pabuç kadar dili olaydı da konuşsaydı. Çünkü şu ana kadar hiçbir iletişim kuramadım. Ağustos sonu evleniyoruz. Rumuz; Güneş

S.U. CEVAP: Hayır evlenmiyoruz şekerim. Çünkü biliyoruz ki, konuşmayan, dolayısıyla paylaşmayan adamla ömür geçmez. Hatta mahallede senin adın çıkar, "Bu kadının çenesinden bıktık" diye.

BİR KEZ EVLENECEKSİN
Ha diyorsan ki "Etrafa rezil oluruz ille de nikah"; o zaman adresini bildir sana cımbız yollayacağım, düğün hediyesi olarak. Hani her gece beyimizin ağzından laf alacaksın ya... Latifsel yaklaştım ama olay ciddi, lütfen iyi düşün.

ŞİMDİ KİTAP ZAMANI
Selda hanım ben öğretmenim ve Doğuya atandım. Burası için yapılacak en büyük yardım, okulları kitapsız bırakmamak. Bizleri artık çok güzel günler bekliyor. Büyük şehirlerde yakaladığımız birlik-beraberlik ve mutluluk ortamını Doğu illerinde de yaşatabiliriz. Bunun için okumak, okutmak şart. Lütfen çağırımı köşenizde yayınlar mısınız. Rumuz; Ferideler

S.U. CEVAP: Doğru adrestesin hocam. Bağışlamak demeyelim ama rahmetli eşimle, kitaplarımızı gençlerin hizmetine sunmayı düstur edinmiştik. Şu anda Yeditepe Üniversitesi kütüphanesinde 800 adet var mesela. Bir de kitap deyince aklıma geldi; Sözünü ettiğiniz şu önemli günleri ve 15 Temmuz'u anlatan kim bilir ne şiirler yazılıp, ne romanlar kaleme alınacak. Şahsen çok heyecanlanıyorum.