Tarihi 8 Aralık 2017

İş’te zirvedeki kadınlar

5 Mart Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve ekibi çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım ile Azerbaycan başta olmak üzere pek çok ülkeden yabancı kadın bakan ve konuğun katıldığı İş'te Kadın Buluşmaları'nda, Türk kadınının sadece sosyal ve aile yaşamında değil iş ve siyaset yaşamındaki etkinliğinin artmasına yönelik yapılanlar ve yapılacaklar konuşuldu. Şurayı bir kez daha hatırlatmak isterim ki; AK Parti'nin iktidar olduğu 15 yıl içinde çalışan kadınların sadece sosyal hayatta ve aile yaşamında değil iş ve siyaset alanında daha etkin olabilmeleri için sayısız yasa çıkartıldı, uygulamaya konuldu. Büyük Atatürk'ün Türk kadınına Avrupa ülkelerinden çok önce sağladığı hakkın yıldönümünde, siyasetinin temeline kadını oturtmuş bir parti olarak AK Parti'nin düzenlediği bu toplantıda ben de Zirvedeki Kadınlar Paneli'nde harika kadınlara moderatörlük yaptım.
Komşularına, yakınlarına, ailesine, mahallesine, yaşadığı şehre, Türkiye geneline ve hatta onlarca ülkeye yaptıkları ihracat ve etkinlik yoluyla pek çok ülkedeki kadınlara rol-model ve ilham olan bu kadınlar arasında kimler yoktu ki; Demet Sabancı Çetindoğan, Evrim Aras, Münteha Adalı, Ankara'nın ilk kadın sanayicisi Birten Gökyay, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'ndan aldığı 30 bin TL'lik destek ile yetiştirdiği kazlarla köyündeki kadınları da iş sahibi yapan Esra Özdin, Samsun'da evinin bodrum katında yetiştirdiği kültür mantarı ile Cennet Kaya, Nobel'e aday gösterilen Tülin Akın, içindeki enerjiyi işindeki enerjiyle buluşturan Göknur Atalay, akademik yaşamdan ayrılarak Türkiye'de 5 laboratuvar ekipman üreticisi Seven Yılmaztürk, meslektaşım harika kadın Ebru Baki ve yurt dışından çok özel 2 kadın; Ürdün'de ölü deniz minerallerinden güzellik ürünleri üreten ve çalışanlarının yüzde 95'i kadın olan Elham Ziyadat ile Bosna-Hersek'ten bir Türkçe aşığı Türkolog ve Tasavvuf Uzmanı Amina Sijak ile başarı yolunda yaşadıkları tüm deneyimleri ve kendileri gibi olmak isteyen kadınlara neler önerdiklerini sordum da sordum.
İnanın her birisinin hikayesinden bir kitap çıkar. Bu harika 12 kadının hikayesini dinledikçe Türk kadının hiçbir zorluk karşısında yılmadığını ve yılmayacağını ve hem ailesinde hem toplumda kadın bu kadar güçlü oldukça da Türk Milleti'ne hiç kimsenin zarar veremeyeceğini bir kez daha gördüm.



KUDÜS'E SAHİP ÇIK
KubbeT-üs sahra Müslümanlar'ın kalbinde 140 dönümlük yürek yarası.
Mescid-i Aksa yeryüzünde 2. mescid, ilk kıble. Eğer tutsak kalacaksa çatırdasın gökkubbe, yarılsın yeryüzü, başları eğelim. Peygamber göğe yükselmişti, biz yerin dibine girelim. Ben bu utançla Allah'ın karşısına nasıl giderim. Sorulması gereken soru bu, üzerinde durulması gereken konu bu. 3 kutsal mescitten biri Mescid-i Aksa ve tam 50 yıldır parmaklıklar ardında. Bir buçuk milyar Müslüman bunca yıl nasıl dayanır. Anlamak mümkün değil. Müslümanlar uyuyor, dizilerle, filmlerle gündemini boyuyor. Bir avuç gözü dönmüş Siyonist var Kudüs'te, Peygamber'in izini günden güne siliyor. Ey Müslüman gündem senin elinde. Ya Mescid-i Aksa ya Siyon Mabedi olacak Kudüs'te. Bombalama, tünel kazma her şeyi denediler.
Suskunluğun kadar zarar veremediler temelde. Deme ki gücüm yetmez. Silah al git demiyorum. Fakat her Müslüman üzerine düşeni yapacak. Facebook, Twitter, Youtube, Instagram tüm platformlarda bu konu sürekli gündemde tutulacak.
Unutmak ihanettir, unutursan yıkarlar. Bugün Kudüs'e girenler, yarın İstanbul'a demir atarlar. Yani Kudüs son kale.
Savunulması gereken son mescit. Üzerimize düşeni yapmalıyız, yoksa bu vebalden kurtulamayız. Her birimiz en az 10 kişiyi bilinçlendirmeliyiz.
Bilinçlendirsin ki Kudüs'te ezan dinmesin..

GÜNÜN SÖZÜ
Kudüs Müslümanlar'ın kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, alınan bu karar insanlık suçudur. Biz kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu durum, İsrail ile diplomatik ilişkilerimizi koparmaya kadar da gidebilir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan)

'EKSELANS'A VEDA
İzmir'in simge isimlerinden ve asırlık çınarı Altay futbol kulübünün yöneticilerinden işadamı Erdoğan Tözge, çarşamba günü hakkın rahmetine kavuştu. Kente dair hemen hemen tüm sivil toplum kuruluşlarında ya kurucu ya da yönetici olan Tözge, tam bir İzmir aşığı idi. 40'tan fazla STK'nın yönetiminde olan Tözge, efsane futbol adamı Mustafa Denizli'yi de futbola kazandıran isim idi.
Yöneticiliğini yaptığı süre içinde İzmir ve Ege'nin bir diğer simge markası Yeni Asır'a olan bağlılığını da dile getirirdi Erdoğan Tözge. Altay kulübü, kendilerine çok emeği geçen Tözge anısına bu haftaki Pendikspor maçına siyah bantla çıkacak ve müsabaka öncesi Tözge için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacak.