Tarihi 15 Kasım 2017

İttifak kapıda mı

Siyasette pek çok boş tartışmaya son noktayı koydu dünkü konuşmasıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli. Partisinin grup toplantısında konuyu;
2019 da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine getirerek şöyle dedi:
"MHP, 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halkoylaması şuuru gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019'da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir." Yani; Milletin iradesini ortaya koyduğu referandumda çıkan karar ve mesajı, aynen uygulamaya kararlı olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşabilmesi için 15 Temmuz'dan bu yana üstlendiği sorumluluğa devam edeceğinin altını çizdi MHP Lideri.
Bu sözlerin Ankara kulislerindeki karşılığı;
2019 seçimlerinde AK Parti- MHP ittifakının gündeme geleceği şeklinde oldu ki; önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında olması beklenen Liderler Zirvesi'nde bu konunun konuşulup konuşulmayacağını da hep birlikte göreceğiz.

​BARAJDA SON DURUM!
Daha 1 hafta önce yine kendisinin başlattığı seçim barajının indirilip indirilmemesiyle ilgili tartışmalara açıklık getirirken konuyu 2019 seçimlerinde partilerin alacağı konumlanmaya getirmesinin elbette bir sebebi var Devlet Bahçeli'nin.
Yeni sistemde, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ittifaklara herhangi bir yasal veya anayasal engel yok.
Baraj, milletvekili seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu gereği; genel seçim yani parlamento seçimleri için geçerli ve yüzde 10 barajı var.
Devlet Bey'in geçen haftaki sözleri ve dünkü açıklamalarını bütün halinde ele alırsanız; Türkiye barajı kesinlikle inmeli demiyor.
Yüzde 10 seçim barajının, darbe anayasasının bir dayatması olduğunu ve bunun getirildiği dönemdeki şartların bugün artık geçerli olmadığını; netice olarak bu konunun değiştirilip değiştirilmeyeceğinin tartışılmasının faydalı olacağını söylüyor.
Yani; kesinlikle seçim barajı düşürülmeli demiyor.
Seçim barajının düşürülmesi dahil her ihtimal tartışmaya açılmalı ve en doğru karar alınmalı diyor.




ATATÜRKÇÜLÜK NEDİR?
Atatürk'ün 79. Ölüm yıldönümü 10 Kasım haftasında AK Parti ve Atatürk konusu yine tartışılmaya başlandı.
Özellikle CHP'nin körüklediği bu tartışmanın ne kadar boş olduğu ortada...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bu konuyu konuşurken;
CHP'nin Atatürkçülüğü ile gerçek Atatürkçülük kıyaslaması yaptı.
Atatürkçülüğün sözde değil özde olduğuna işaret etti Bozdağ ve; sloganlar yerine icraatlarıyla Atatürk'ü ve onun değerlerine sahip çıktıklarını anlattı.
Benzer sözleri dün AK Parti'nin Grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım da söyledi:
"Atatürkçülük lafla olmaz. Onun hedeflediği muasır medeniyet seviyesine çıkmakla olur.
20 bin kilometrenin üstünde bölünmüş yol yapmakla, 81 ilde üniversite açmakla, dünyanın bile gıpta ettiği yatırımlar yapmakla ve savunma sanayini yerli ve milli hale getirmekle olur. Atatürk hepimizin ortak değeridir.
Atatürkçülük laf üstüne laf koymak değil, taş üstüne taş koymaktır!"

​GÜNÜN SÖZÜ
İhanete karşı İMAN İhtilafa karşı İRADE İlkelliğe karşı İTİBAR İftiraya karşı İHTİRAM MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli