SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 23 Mart 2012

Ben eşime fiske vurmadım

Herkes peşindeydi ama konuşmak bana kısmet oldu şükür ki. Görüştüğüm kişi acılı bir eş. Genç karısının intihar sonucu duran kalbi yeniden çalıştırıldığı halde, beyin ölümünden kurtarılamayan, sonrasında yüzü Türkiye'de ilk kez kadından kadına yapılan nakilde kullanılan Moldovalı yabancı gelin Olga'nın eşi Mehmet Salim Aygün.

Haberciler yarışı

Bu tıp mucizesi gerçekleştikten hemen sonra hepimiz bu hikayenin peşine düştük. Özellikle de öykünün 'kara kutusu' sayılacak eşinin peşine. "Bu Allah, ben ve doktorlar arasında kalacak.
Konuşmayacağım"
dedi.
Sonradan 'duyduğu lüzum' üzerine fikir değiştirip "benimle temas" kurdu ve anlattı.
Sarhoş olup sürekli kavga çıkardığı ve eşini bu nedenle bunaltıp intiharına yol açtığı iddialarından başlayarak girdim konuşmaya.
Bazı geceler aşırı alkol alıp eşinize şiddet uyguladığınız doğru mu?
Yaşamına kendi eliyle son verme sebebi budur belki diye düşünenler var?
- Şu anda sizinle konuşmamın bir nedeni de bu. Bizim aile yapımızı bilen zaten bilir ve bu haberlere itibar etmez. Tanımayanlar zaten konumuz dışı. Ama 2 çocuğumuz var. Bunlar ileride bir gün büyür ve geçmişe dönük araştırma yaparlar arşivlerde. Akılları karışır, gerçeği bilsinler isterim.
Doğrusu ne peki?
- Doğrusu son 10 yılımızda esas olarak tarifi zor bir sevgi, saygı, anlayış hatta tutku. Her günümüz bahar bahçe olamazdı elbette. Her ailede ne kadar tartışma, sıkıntı yaşanırsa bizim de o kadar. Bir gün tek fiskem dokunduysa herkesin vebali benim boynuma. Bakın benim biraz sert, acılı bir hayatım oldu. Ben uzun yıllar gayrı meşru içinde bulundum. En son tahsilât amaçlı gasp suçundan 18 sene ceza aldım. 6 yıl yatıp "Rahşan Affı"yla çıktım. Yani öfke, kavga, vurdu kırdı günleri bitti bizim için. Zaten çıkar çıkmaz Olga'yla tanıştım. Allah biliyor kullar da bilsin. O benim hem eşim, hem yol arkadaşım, hem çocuğumun anası hem de vazgeçilmez, incitilemez tutkumdu. Zaten onun yüzünün nakline sırf o nedenle izin verdim.

Nedir sorunlar

Hangi nedenle bir daha söyleyin?
- Yüzünün güzelliği yaşasın diye.
İnşallah öyle olur Savaş Abi.
Oldukça etkileyici durumlar bunlar.
Sizin ilk evliliğiniz miydi?
- Hayır benim de ikinci. O eşimden de 3 çocuğum var ellerinizden öper.
Konuşurken zaman zaman gözlerinizin dolduğunu görüyorum.
Kendinizi suçluyor musunuz eşinizin intiharında?
- Devamlı sorgulama halindeyim. Ortada fol yok yumurta yok. Hatta ayıptır söylemesi, çok istediği bir fırını aldım 15 gün once. Çocuk gibi sevindi. 15 gün boyunca o fırında harika yemekler yaptı. Eşi dostu çağırdık. Sofralarımız hep aile ortamı, şarkı türkü hoş sohbetle doldu.

Neden bu intihar

O kadar hoş eğlence ortamından sonra nasıl oldu birden bire intihar olayı?
- Ama size olayı baştan anlatırsam belki çok değişik şeyler düşünürsünüz.
Nedir onlar?
- Bakın. Eşimin ilk vakası değil bu. Kendisi daha 10 yaşlarında küçük bir çocukken babası kendini asmış gözlerinin önünde. Olga da 13-14 yaşındayken intihar etmiş (hapla) kurtulmuş.
İstanbul'da benimle birlikteyken de yine sebepsiz yere yine aşırı doz uyku hapı aldı, midesini yıkatıp kurtardık. 3 sene önce doğum gününde gezmeğe gidecektik. Bana 'sen aşağı in, saçımı yapıp geliyorum' dedi. Ben indim.
Kapıda bir arabaya dayanmış beklerken ardımda bomba patladı sanki. Aniden döndüm ki arabanın üzerinde kan revan yatıyor. 4.kattan atmış kendini. Yine kırık çıkıkla atlatmıştı bunu.
Bu defa da "Dünya Kadınlar günü bugün.
Haydi seni gezdireyim, gezelim" teklifime "Sen çık gez. Ben çocuklarla oturucam" yanıtını verdi. Sonra çocukların uyuduğu sırada bilgisayar kordonuyla kendini....