Tarihi 20 Şubat 2013

28 Şubat ve Özel Harp Dairesi

28 Şubat soruşturmasında geçen hafta gözaltına alınan şüphelilere sorulan sorular ve konuyla ilgili belgeler, postmodern darbenin psikolojik harekâtını Özel Kuvvetler'e (eski adıyla Özel Harp Dairesi) bağlı psikolojik harp unsurlarının yaptığını ortaya koydu...
Ankara Adliyesi'ni en iyi bilen isimlerden biri olan Arzu Yıldız'ın haberine göre 28 Şubat Soruşturması'nda yargılanan isimlere Özel Harp Dairesi'ne ilişkin şu sorular soruldu:
ÖZEL HARP SORULARI
"BÇG yapılanması ve bu çerçevede yapılan çalışmalar neticesinde; 54. hükümet kurulduktan sonra TBMM'den güvenoyu almış ve programı doğrultusunda icraatlarına başlamıştır. Ancak iktidara gelir gelmez, hükümet 'irtica' olarak nitelendirilmiş, kendisine karşı psikolojik harp başlatılmış, bunun için de Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın psikolojik harp unsurları ve Genelkurmay'ın Psikolojik Harp Dairesi kullanılmıştır. Bu husus Batı Eylem Planı'nda açık olarak yer almaktadır. Yapılan bu psikolojik harekâtlar sırasında TSK'nın en önemli kara silahı olan tanklar Sincan'da yürütülmüştür. Tankların yürütülmesinden sonra Başbakan ve birçok bakanın bu olayı, askerî müdahalenin habercisi olarak değerlendirdikleri anlaşılmaktadır. Bir gün sonra günlük gazetelerin bu olayı 'askeri müdahale belirtisi' olarak manşetlere taşıdıkları ve takip eden süreçte hükümetin ayrılmak zorunda bırakıldığı açıkça görülmektedir. Bu konuda ilave edeceğiniz bir husus var mıdır?"
28 Şubat darbesinin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın kurmay başkanı emekli Koramiral Aydan Erol, Batı Çalışma Grubu (BÇG) belgesindeki imzasını kabul etti. Erol savunmasında... "Esas sorumluluk bu belgeyi hazırlayan Genelkurmay ilgililerinindir.
Ben bu evrakı sadece komutana arz ettim" dedi.
Garip olan Genelkurmay'ın hala "Özel Kuvvetler Komutanlığı geçmişte legal işler yapmıştır" mealindeki açıklamaları...
Ben şu an Genelkurmay Başkanı olan Necdet Özel'in TSK tarihine ilişkin son derece dürüst bir perspektifi olduğunu yakınen biliyorum... 28 Şubat ve BÇG konusunda da gerçekleri inkar etmeyen dürüst bir asker Necdet Özel...
Fakat bu resmi açıklamalar hala kurum içi dengeler gözetilerek veriliyor sanırım...
Hala ve hala aşamıyoruz bazı şeyleri...