Tarihi 30 Eylül 2011

Yaşar Nuri niçin yaşını 6 yaş birden küçülttü?

Militarizmin milletin üzerinde tam anlamıyla egemenlik kurduğu o karanlık 90'larda önümüze "süperstar müçtehit" olarak sunulan, öğrencisi ve binası olmayan bir uydurma ilahiyat fakültesine dekan yapılan Yaşar Nuri Öztürk, 25 yaşında bir kumrala aşık olmuş, ona alyans takacakmış.
Allah bir yastıkta kocatsın, hocaya mutluluklar dilerim...
Medya bu olayı "60'lık hocaya 25'lik sevgili" diye duyurdu. "Yerden Göğe" programına geldiğinde reklam arasında laf açılınca Yaşar Nuri, "51 doğumluyum" dedi.
Resmi biyografisinde de öyle yazıyordu internette, yaş haddinden emekli olmak durumunda kalmış 44'lü Mehmet Demirci hocaya hitaben "Benim emekli olmama çok var da, ders vermek yerine kitap yazıyorum" dedi... Ben de birşey demedim ama içimden "Yahu bu hoca daha yaşlıydı, yaşını da küçültecek kadar da küçülmez herhalde" dedim...
Dün evimdeki kütüphanemde kitapların bir kısmını Takvim'deki ofisime götürmek üzere ayırıyordum. Bir baktım Yaşar Nuri'nin 1995 baskılı "Yeniden Yapılanmak" isimli ince kitabı. Aldım ve arkasına baktım ve artık 'Yuhh' dedim... 1945 yılında doğduğu yazıyordu, diğer tarihler de ona göre uyumluydu. 1970'de Son Havadis'de yazmaya başlamıştı. Mesela, şu anki hesabına göre 19 yaşında ilahiyat hocası olmuş oluyordu.
Sonrasında baktım eski karısı da "1945 doğumlu" diyor...
Yani Yaşar Nuri hoca yaşını da küçültmüş!! Bu da oldu yani sayın okuyucular.
Piyasaları daralmasın diye yaş küçülten mankenleri, şarkıcıları anladık da Yaşar Nuri'ye noluyor?
66 yaşında demesinler diye bu durumlara düşülür mü hocaa? Mahkeme kararıyla mı 1951 yaptırdın yaşını Allah aşkına?
Yoksa "kafa kağıdı" hâlâ 1945'de bir imaj operasyonuyla adım adım her yerden "1945" izini temizledin mi? Valla alem adamsın hoca... Bir de "Ben dindar adamım, nikah olmadan daha ileri gitmem, anca pastanede buluşmalar falan" demişsin iyice milleti güldürüyorsun. Eğer böyle "Nikahtan önce kadınlara dokunmayan dindar adam" imajını satacaksan 1951 konusunda yaptığın imaj operasyonu gibi eski CHP'li vekil arkadaşlarını uyar da sağda solda senin nikahsız hadiselerini anlatıp durmasınlar...