CANLI YAYIN

Erol Kaynar farkı

Eklenme Tarihi 14 Temmuz 2013
Yirmi yıllık meslek hayatıma kim girdiyse, kimle iş yaptıysam bana kattıkları ve bana öğrettikleri o kadar çoktur ki. Her birinden hayata dair çok şey öğrenmişimdir ki. Hep Allah'a şükrettim, hayatıma girenler ve bana öğrettikleri her şey için.
İşte bunlardan biri de Erol Kaynar.
Bu yıl yaz sezonu için Eksen Grup bünyesindeki en güzel markalardan biri olan Sortie'yi bana emanet etti Erol Kaynar.
Daha önceleri hep saygıyla uzaktan izlediğim Erol Kaynar ile çalışmaya başlayınca sevgimde arttı.
Tam 40 yıldır eğlence sektörünün içinde olan, bu 40 yılı içine öyle bir sindirmiş bir adam var ki karşımda işin mutfağını biliyor denen bir tabir varya işte o. Aralarda iş dışında sohbet etme fırsatımız oldukça ben soruyorum sağolsun kendi cevaplıyor, o sohbetler hiç bitmesin istiyorum.
Hayat insana tecrübe katar ya öyle tecrübeler edinmiş ki sinirleri alınmış cinsten.
Geçenlerde öyle bir sorunla karşılaştık ki.
Ben olsam ortalığı birbirine katıp bekli de haklıyken verdiğim tepki yüzünden haksız yere düşebilecek tepki verebilecekken, Erol Kaynar huşu içinde tane tane yaptığı izahla karşımızdakine öyle bir ders verdi ki.
Karşımızdaki ders alırken ben hayata dair çok büyük dersler aldım. Ögretisi bana inanılmaz oldu Erol Kaynar'ın cümleleriyle.
Dedim ya 40 yıldır eğlence sektörünün içinde Erol Kaynar, hayat gustosunu yansıtmanın yanı sıra sektörün de nabzını tutan yazılarıyla her ay La Cucina Italiana Dergisi'nde 'Keyif Notları' adında bir köşe yazmaya başladı.
Geçen ay Bodrum'u yazmıştı bu ay Maldivler'i yazdı. Kendi yazım üslubu ile okumaya doyamayacaksınız.
Bir tane La Cucina Italiana Dergisi edinin ve siz de yakından tanıyım derim Erol Kaynar'ı.

* * *
SONUNDA BODRUM SEZONUNU AÇTIM
Ramazan ayının gelmesi ile bizim eğlence sektörü bir hafta yavaşlamaya girer. Ben de bu fırsattan istifade Bodrum'a kaçtım.
Sezonun ilk Bodrum tatili.
Arkadaşlarım Pelin Öztekin, Ebru Taştan, Yankı Alper, Ali Yıldırım ve ailem Bodrum'daydı bende 4 günlük bir tatil için kendime vakit ayırdım.
Bodrum bu sene daha bir canlı. Eski popülerliğini yeniden yakalamış. Son birkaç yıldır en gözde yer Çeşme'ydi. Bu sene gördüğüm herkes Bodrum'a dönmüş.
Türkbükü popülerliğini Yalıkavak'a bırakmış. Yalıkavak inanılmaz.
Palmarina'nın Yalıkavak için önemi büyük. Geçen sene başlayan yükselişi Palmarina'nın bu sene top noktada.
Billioner Klüp gecelerin en iyisi.
Deniz'e beach'e gitmek için Palmarina'nın içindeki Loft en uğrak yer.
Yemek için bu sene açılan Nurset bence en iyi iş yapan yer. Çok isabetli bir karar olmuş. En kalabalık yerlerden biri de Cook Shop. İstanbul'da da tercihim olan elemanları ve servisi ile sevdiğim Cook Shop aynı özenle burada.

* * *
EN MEŞHUR MASA
Yalıkavak giriş koyunda yeni keşfim Panoroma Pasanda Restaruant… Böyle bir manzara böyle bir lezzet yok. Gündüz kahvaltı yapabiliyorsunuz akşam yemek yenebiliyor.
Mezeleri yemekleri şahane.
Balık ve et ağırlıklı.
En meşhur masası Alt iki. Tüm müdavimleri rezervasyon yaptırırken Alt iki'yi istiyor. Tüm manzaraya hakim olduğunuz en özel masa çünkü.
Panoroma Pasanda'nın sahibinin kendi spesiyeli ve kendi adını koyduğu "Uyduruk Ponfile" mönünün yıldızı. İki yıl önce anne ve babası Bodrum'a yerleşip Lüleburgaz'dan Bodrum'a gelen bir gece yardımla başlayan ve o yardım hiç bitmeden severek tüm müşterilerle ilgilenen Ediz'in sohbeti ve güleryüzü Panoroma Pasanda'nın ikinci tercihlerinden.
Kahvaltı geniş mönüsü ile kişi başına 20 TL. Eğer akşam yemeği yemek isterseniz dört meze, iki ara sıcak, içki ve ana yemek kişi başına 60 TL ile 80 TL arasında.
Gidin derim ve içinizden Özgür çok haklıymış diyeceksiniz o manzara ve tadlardan sonra.