Tarihi 19 Mayıs 2013

İstanbul'un terasları

Geçen hafta İstanbul'u diğer tüm ülkelerden, şehirlerden ayıran özlelliğini İstanbul'u İstanbul yapan nedir sorusunun cevabından 'Boğaz'ından bahsetmiş sahil şeridini anlatmıştım.
Bu haftada yeditepe İstanbul'a bakabilmek Boğaz'ı, her iki köprüyü, hatta üstüne bir de tarihi yarımadayı kuş bakışı görebileceğimiz mekanlardan bahsetmek istiyorum. İstanbul'un o kadar güzel terasları var ki… Hele yaz geldiğinde o teraslar daha da bir güzel oluyor. İstanbullular'ın ya da İstanbul'a gelenlerin gidip görmesi gereken yerlerden benim de en sevdiğim mekanları şöyle sıralamak istedim.
Öncelikle en sevdiğim yerden başlamak istedim. Hardal, Asmalımescit şubesinin Haliç manzaralı terasında Hardal Teras adıyla hizmet veriyor. Hardal Teras'da diğer Hardal'lar gibi dünya mutfağından yemekler sunuluyor. Mekan, haftanın yedi günü 10:00 - 02:00 saatleri arasında açık.
Yıllardır benim için değişmeyen en güzel teras ise Vogue Boğaz'a hakim plaza terası manzarasıyla şehrin en keyifli noktalarından biri. Özellikle geceleri büyüleyici bir İstanbul'u seyredebiliyorsunuz. Tüm personeli çok sıcak ve işlerinde bir o kadarda başarılı.
Gece İstanbul manzarasına doyabileceğiniz en güzel mekan Lebi Derya. Arkadaşlarımın özel gecelerde tercih ettikleri mekan… Eşsiz manzarasıyla yemeğinizi yiyerek ve içkinizi yudumlayarak keyif yapabilirsiniz.
Manzaraya karşı dans etmek kalabalık içinde sıkılmayacağınız diğer mekan Nu Teras…
Ve İstanbul'da görülesi yer… Benim için ekibi biraz cool ama onlara yakışıyor.
Manzarası ile nefesinizi kesebilir. Orada yediğiniz yemeğin tadı bile damağınızda kalacak. Benim hiç gitmediğim ama yine arkadaşlarımın tavsiyesi ile mutlaka gideceğim iki adres daha var. Biri Moda'da bulunan Moda Teras diğeride Ortaköy'de bulunan Banyan.

* * *
BOĞAZ'DA TOP 10

Eskiden albümler çıkar caddede yürürken arabalarda en çok hangi şarkının çalındığını duyarsak o şarkı tutmuş demek olurdu. Sonra Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir tur atardık. Boydan boya yürürken müzik marketlerin her birinden aynı şarkı geliyorsa iş tamamdı.
Artık günümüzde öyle değil. Çok albüm satışı yok hal böyle olunca da eskisi gibi müzik market de yok.
Ben Arnavutköy'de sahile bakan bir evde oturuyorum. Havalar ısınınca da gündüz gece tüm camlar açık. Sahilden sürekli gezi tekneleri geçiyor ve müzik sesleri dans çığlıkları olduğu gibi evde.
Geçen şöyle bir baktım her geçen teknede aynı şarkılar ve o şarkılardaki çoşkular aynı. Son günlerin Boğaz'da en çok tutan şarkısı en çok duyduğum ve dilime dolanan şarkısı Ankara'nın Bağları… Şarkı öyle kulağımda yer etki edip aralarda mırıldanmaya başladığımda kim söylüyor diye google'a bir baktım Ankaralı Coşkun seslendiriyormuş. Helal şarkı tutmuş.
Sonra sırasıyla Gülşen 'Yatcaz Kalkcaz', Bengü 'Yaralı', Demet Akalın 'Giderli Şarkılar', Yalın 'Kasma' ve Ozan Doğulu ve Model 'Dağılmak İstiyorum'. İnanın tekneler ve o teknede eğlenenler sayesinde başka şarkı evin içinde çınlamaz oldu.

* * *
YILDIZLAR ÇIKACAK
İzmir'den İstanbul'a geldigi günlerden bu yana TV-Sinema sektörünün tüm profesyonellerine ulaşılabilecek bir rehber hayali kuran oyuncu Ekin Türkmen dijital bir buluşma rehberi kurdu.
Şu sıralar çok iyi giden bu proje Ekin Türkmen vasıtasıyla İstanbul'dan yönetilen medya dünyasına tüm Türkiye'deki genç oyuncu ve oyuncu adaylarına iş imkanı sağlıyor.
Ekin Türkmen'in kurucusu olduğu ve faliyeti ile birebir kendi ilgilendiği applebox.com.tr adresine kayıtlı bir çok yeni yetenek, yayınlanan dizilere yapımcıların, cast direktörlerinin dikkatini siteden çekerek girdi.
Siz ya da bir yakınınız TV-Sinema sektörünün tüm profesyonellerine ulaşılabilmek kendinizi göstermek istiyorsanız applebox.com.tr adresine kayıt olmanız yeterli olacaktır.