Beşiktaş herhalde bu karşılaşma ile birlikte ligde bir rekoru kırdı. 17 maçta kalesinde gol gören takım unvanını ele geçirdi.
Defans deyince herkesin kafasında defans oyuncularının performansı geliyor. Ama bu asla öyle değildir. Defans her yerdedir. Hücum her yerde olduğu gibi. Senin orta sahan ve forvetin takım savunmasını gerektiği şekilde yapmazsa her zaman zaaflar yaşarsın. Dünkü karşılaşmada da Beşiktaş'ın sezon başından bu yana oynadığı maçların bir kopyası vardı.
Quaresma ve Simao başına buyruk oynuyorlardı.
SADECE ERNST VE FERNANDES
Ernst ve Fernandes elinden geleni yapmaya çalışıyor ve bir o kadar da arkadaşlarının açığını kapatmaya çalışırken defans bloğunun da orta sahadan ne kadar uzak durduğunu görüyorduk.
Trabzon'un da çok fazla iyi bir durumda olmadığı da maçın skoruna baktığımızda anlaşılabilir. Çünkü formda bir takım Beşiktaş'ı farklı yenebilirdi.
Fikret Orman'ın geldiğinden beri galibiyet görememesi yeni yönetim için biraz üzücü oldu. Ama inşallah bundan sonraki sezon ve sezonlarda taraftarların beklediği başarılı sonuçlar gelir.
* * *
MAÇIN EN İYİSİ
Halil Altıntop attığı gol ve oyunuyla maçın adamı olmayı haketti.
* * *
MAÇIN EN KÖTÜSÜ
Simao ve Quaresma dün gece Beşiktaş'ın ve maçın en kötüsüydü.