DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 16 Temmuz 2023

Gönlünü ferah tut

Hocam utancımdan kimseye anlatamadım. Evlenmek üzereyim ama cinsel organım küçük. 'Eşim bir şey söyler mi?' diye korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.
İLİŞKİDEN keyif alıp almamak cinsel organ büyüklüğüyle ilgili değildir. Bu yüzden uzunluk kısalık mevzusunu kafana takmaman gereklidir.
Çocuk sahibi olmak için de cinsel organının uzun olması gerekmez. Birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatları da sıkıntısız olur. Ayrıca ilişki öncesi sevişme döneminin uzunluğu daha önemlidir.
Sıkıntın cinsel organının sertleşmesi ve sert kalma süresi ile ilgili olumsuz haller yaratabilir. Bir an evvel bu işi kafandan at.
Gönül rahatlığıyla evlen.

ÇEKİNMENE GEREK YOK
28 yaşındayım. İki ay önce doğum yaptım. Eşim ilişkiye girmek istiyor. Ama ben istemiyorum. Ona bunu nasıl anlatırım?
DOĞUM sonrası kadın bedeninin normal hale dönmesi kadar, cinsel ilişkiye bakışının normale dönmesi de önemlidir.
Ruh halinin eskisi gibi olması bedenin eskisi gibi olmasından daha uzun sürebilir.
Anlaşılan senin için de durum böyle. Bunu eşine söylemekten çekinme.
Ruhen hazır olmadığını anlatabilirsin. Önemli olan karşılıklı doğru ve dürüst olmak, birbirinize güvenmektir. Bunu asla unutmayın.

HALSİZ DÜŞÜRÜR
Hocam, arkadaşlarım "Senin iyodun eksik" dedi. Nereden anladılar bilmiyorum. İyot eksikliği nelere yol açar?
İYOT eksikliği önemli bir sorundur. Depresyon, kilo verme güçlüğü, cilt kuruluğu, baş ağrısı, yorgunluk, unutkanlık, adetle ilgili sorunlar Hiperlipidemi (kan yağları yüksekliği), tekrarlayan enfeksiyonda, soğuğa karşı duyarlılık, el ve ayakların soğuk olması, zihin bulanıklığı, saçlarda incelme, kabızlık, nefes darlığı, kas güçsüzlüğü, eklem katılığı şikayetleri olur. Doktora gitmeden, test yaptırmadan arkadaşların dedikleriyle hareket etme...

STRES SAÇ DÖKER
Babamın saçları döküldü. Beni de panik sardı. Daha 26 yaşındayım ancak anımdan yukarısı açıldı! Saç ektirdim, olmadı. Ne yapmalıyım?
ANDROGENETİK saç dökülmesi çok yaygın saç dökülmesi sebebidir. Hormonlardan, tuzlara, kan sayımından, D vitaminine kadar birçok tetkik gerekir.
Beslenme, uyku düzenin çok önemli. Ayrıca ozonlu PRP vedermapen gibi saç kökü canlandırıcı, kuvvetlendirici teknikler uygulanabilir. Sinir stres, saçları daha çok döker.