DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 14 Eylül 2019

Aşkı etkilemez

11 yıllık evliyiz. 4 çocuğumuz var. Artık hanıma yaklaşmaya korkuyorum. Bir çocuk daha olur diye panikteyiz. Tüplerimi bağlatalım dedi. Ne demek o?
ÇOCUK olması için kadının yumurtasının rahime gelmesi gerekli.
Yumurtanın geldiği kanala tüp deniyor. Ameliyatla bu tüpler bağlanır. O zaman yumurta rahime gelemez. Erkeğin spermi, rahime ulaşsa da yumurta olmayınca gebelik olmaz.
Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde ve vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez, bütün bu olaylar eskisi gibi devam eder.
Gebelik ihtimali çok nadirdir. Anne sütüne zararlı etkisi yoktur. İlişkiyi de etkilemez.

62 YAŞINDA CİNSELLİK

62 yaşındayım. Eşim vefat etti. Bir süre önce fıtık ameliyatı oldum ve sertleşme sorunu yaşamaya başladım.
Şimdi yeniden evlenmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

ÖNCELİKLE hormonal olarak bedenin ne durumda olduğunu anlamamız gerekir. Testosteron, Prolaktin, TSH ve tam kan sayımı testlerini yaptırın. Moraliniz düzelmeden şikayetiniz de düzelmeyebilir. Ayrıca kalp damarlarını da kontrol ettir.
Damar darlığı var mı yok mu hem kalp damarları hem de cinsel organınızın damarlarının kontrol edilmesi gerekir. Önce iç hastalıkları uzmanının takibine gir. Sonuçları tekrar değerlendirelim.

RUHUM GENÇ AMA...

Yaşım 60, ama ruhum genç! Ruhum kaynıyor ama erkekliğimde sorunlarım var. Hanım bu durumdan şikayetçi. Kök hücre yapılıyormuş cinsel organa. İyi gelir mi?

BİZİM işimiz tedavi yapmak. Geleceği bilemeyiz. Erkek cinsel organına PRP veya diğer bilinen ismiyle kök hücre nakli yapılır.
Özellikle iktidarsızlıkta, sorunlu organlarda doktor kararı ile uygulanır. Her hastada tedaviye cevap farklı olabilir. Ama fayda beklentisi olan bir uygulamadır.

MUAYENE ŞART

4 aylık evliyim. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Boşaldıktan sonra da çok acı çekiyorum. Bu neden olabilir?

BOŞALMA sonrası meydana gelen acı şikâyeti üretrit, fıtık ve prostat hastalıklarında görülebilir. Yani üroloji uzmanı muayenesi olman gerekir. Erken boşalma açısından da ürolojik sıkıntılar değerlendirilir.
Erken boşalma şikayetinin en sık nedeni psikolojik durumlardır. Bu konuyu da bir düşün. Farklılıklar ve yanlışlıklar varsa düzenle.

BİR YANLIŞLIK VAR

6 aylık evliyiz. İlişkiye rağmen hala çocuğumuz olmadı. Yanlış mı yapıyoruz?

ÖNCE sabır. Sonra sabır. Hep sabır. Hiçbir doğum kontrol yöntemi kullanmadan doğru zamanda haftada 2-4 kez doğru şekilde ilişkiye giriyorsanız 1 yıl bekleyin. Kadının yaşı 30'u geçmişse 6 ay bekleyin. Sonra kadın hastalıkları uzmanına, erkek üroloji uzmanına muayene olmalı.

DAR İÇ ÇAMAŞIRI

6 aydır evliyiz. Çocuğumuz olmuyor. Arkadaşım "Dar külot kısır etmiş seni" dedi. Şimdi geniş giyiyorum.
Bununla ilgisi var mı?

YOK öyle bir şey. Yapılan araştırmalarda kısa ve dar çamaşır giyen erkeklerde torbalarda ısı artışına neden olabileceğinden dolayı kısırlık yapabileceği düşünülmüş. Birçok araştırmada değişik iç çamaşır giyme alışkanlığının sperm sayısında azalmaya neden olduğunu görüşmemiştir.