DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 6 Mart 2018

Tüplerin bağlatılması cinselliği etkilemez

Nafiz bey 5 yıllık evliyiz. Çok şükür 3 çocuğumuz oldu. Eşim "Artık tüp bağlatalım" dedi.
Biraz çekindim, bir zararı var mı?
KADINDA yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınması beklenmez. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez.
Cinsellik etkilenmez. Çiftler arasındaki birliktelik eskisi gibi devam eder. Zaten erkek açısından da değişen bir durum olmaz.

Hocam kemik erimem var. Yoğurt yesem geçer mi? Bir de yoğurt şişmanlık yapar mı?
YOĞURDU sevdiğin için ben de senin tercihini çok sevdim. Bildiğimiz, içinde katkı maddesi olmayanını yerim. Suyunu da içerim.
Mümkünse evde kendim cam kaplarda yaparım. Değilse yine cam kaptakileri tercih ederim. Son kullanma tarihine mutlaka bakarım. Plastik kaplar da alacaksam, altındaki numaraya bakarım. Rakamı varsa alırım. Yoksa almam.
Keçi yoğurdu, manda yoğurdu gibi farklı yoğurtları da mutlaka yemeye çalışırım.
100 gr doğal sofra yoğurdu, yaklaşık 80 kaloridir.
Günde 1 kilo yesen 800 kalori eder. Kilo alanlar öncelikle hareketsizlikten kilo alırlar. Yoğurt kemik erimesini önlemek için iyi bir destektir. Ama tedavinin yerini tutmaz. Hastalık düzeyinde erimeler için doktorun senin için yaptığı tedaviyi uygulamalısın.

ÖZEL DİYET LİSTESİ ÇARE OLUR
Hipoglisemin hastasıyım sürekli acıkıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum... Bunun bir tedavisi yok mu?
VAR. Tatlı yedikçe aynı şikayetin tekrarlar.
Sana özel, diyet uzmanı eşliğinde hazırlanmış diyet listesi tedavinin kendisidir. Diyet uygulamayan kişiler ileri bir tarihte şeker hastası yani "Diyabetes Mellitus" dediğimiz hastalığa maruz kalırlar. Mutlaka İç hastalıkları uzmanı tarafından takip edilmen gerekir. Hipertroidi, parazit hastalığı ve diğer ihtimaller açısından da değerlendirilmen gerekiyor. İnsülin direnci varlığına göre gerekirse ilaç tedavisine de başlanır.
İhmal yok, korkmak yok, gerekeni yapmak var.

ERKEN BOŞALMA BÜYÜK SORUN
Hocam, akşam eşimle yalnız kalınca beraber olamadan kendimi tutamıyorum. Ama başlar başlamaz bitiyorum.
Sorun var mı?
ANLATTIKLARIN hastalık değil. Kendine has sonuçlarından biridir erken boşalma.
İlişki tekrarladığında kendinize has tecrübeler edineceksiniz. Daha sakin ve paniksiz ilişkiye girebileceksiniz.
Merak edilecek bir durum yok. Ayrıca erken boşalmanın birçok tanımı var. Neye göre erken boşaldığını düşünüyorsun? Eşin tatmin oluyor mu? Bu çok önemlidir. Ancak önemli olan eşlerin cinsel ilişki sırasında hazza, tatmine ulaşmasıdır.
Bu oluyorsa strese girme. Ayrıca erken boşalma şikâyeti günümüz erkeğinin ortak sorunu. Yaklaşık olarak her 3-4 erkekten birinde olur.

EKMEĞİN AZINI VE SAĞLIKSINI TÜKETİN
Hocam, ekmeği çok seviyorum. Hele beyaz ekmeğin hayatımdaki yeri ayrı. Ama herkes beyazı önermiyor... Bilgi verir misiniz.
EKMEĞİ kim sevmez ki.
Ama her şeyin azı ve sağlıklısı hayırlı. Ekmek hem karbonhidrat ve hem de protein kaynağı olarak beslenmede önemli bir yere sahiptir. Karbonhidrat, protein ve posa kaynağı olan ekmeğin tam tahıl, kepek, çavdar, mısır, köy ekmeği vb. gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Tahıl taneleri öz, kepek ve endosperm olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Ayrıca B grubu vitaminleri, çinko, magnezyum, selenyum, krom gibi mineraller, posa, fenol, fitat, saponinler gibi maddeler öz ve kepek bölümlerinde daha çok bulunur. Beyaz ekmekteki sıkıntımız öğütme işlemi ve ara işlemler. İçine katılan tuzla beraber eksik ve riskli bir besin haline gelebilir.
Tadımlık yesen de sofranda çavdar, çok tahıllı ve tam buğday gibi çeşitlere de yer ver.

Safra kesesi ameliyatı oldum. Her şeyi canım çekiyor. Artık isteğimi yiyebilir miyim?
HAYIR, sakın. Safra deposu gitti. Artık eskisi gibi yemek yersen sürekli şikâyetlerin, hazımsızlıkların olabilir. Listeyi unutma! Hazır mısın? Yaz o zaman. Yumurta ve yumurtalı her türlü yiyecekler, kaymak, krema, çikolata, tahin, yağlı börek, çörek, pasta, kek, hamur tatlıları, sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek vb.), gaz yapıcı yiyecekler (kuru baklagiller, kereviz, karnabahar, lahana gibi sebzeler), sucuk, salam, sosis, pastırma sakıncalı gıdalar.
Sindirmek için çok safra gerekir. Sen de de çok safra yok. Çünkü safra deposu yok.
Ayağını yorganına göre uzat...

Bir günde 15-20 kez tuvalete çıkıyorum. Çok sıkıntıdayım. Bunun sebebi ne olabilir?
HEYECANLI, panik, kaygılı bedenlerde bu şikâyetler olabilir. Kendine güvensizlik korku yaratır.
Korku hormonları hızlı ve fazla çalıştırır. Bağırsakların çabuk boşalır. Bu çabukluk ve korku ve kendine güvensizlikle cinsel ilişki sırasında da çabuk boşalırsın. Her şeye kafanı çok takma. Gereksiz yere kendini fazla sıkma. Aldığın depresyon ilacının etkileri uzun sürede fark edilir. Bu ilaç senin kendini değiştirmen için bir zaman kazandırır.