DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 26 Şubat 2018

Eşim çok ısrarcı!

51 yaşında şeker hastasıyım. Menopozdayım.
Eşim ısrar etse de cinsel isteksizlik yaşıyorum.
Benim yüzümden eşimin de hayatı sıkıcı oluyor. Bazen boşanayım o rahat etsin diyorum.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Bir kere şu bunalımdan kurtul. Hem menopoz hem de şeker hastalığına bağlı cinsel organ ve istekte değişiklikler olur. Uyarılma azalır. Cinsel istek azalır.
Cinsel ilişki sırasında cinsel organ kuruması ve buna bağlı acı çekme korkusu da eklenince mevcut halin doğal olarak böyle oluyor. Şeker hastalığını düzene koyup, nöropati var mı bakıp tedavi verelim. Ayrıca bir kez kadın hastalıkları uzmanından destek almamız uygun olur.
Bunu stres yaparsan her şey daha zor olur.

'Şişmanlarda şeker hastalığı daha fazla olur' diyorlar. Ben de 123 kiloyum. Yani şişmanım. Ailemde şeker yok. Zayıflamak istiyorum. Zayıflarsam da şeker olur muyum?
Beden bir araba olsaydı benzini "Glikoz" olurdu.
Yani bedenin enerji kaynağı, yediklerimizden yapılan kan glikozudur. Bu gıdayı bedenin kullanmasını sağlayan aracı maddeye de insülin denir.
İnsülin pankreas organında üretilir. Her öğünden sonra normal olarak küçük miktarlarda üretilir.
Şişman kişilerde insülin direnci olabilir. Bu da önce kan şekerini düşürür. Sonra düşüremez hale getirir. Ve sonunda da şeker hastası olursun. Zayıflarsan şeker hastası olma riskin azalır.
Ağzının tadı kaçmasın diye zayıflamalısın.

GEÇ BOŞALIYORUM
Ben yazılarınızı düzenli okuyan, baharatçılık yapan, bir okuyucunuzum.
Bakıyorum da herkes erken boşalmadan şikâyetçi. Hocam bende cinsel ilişkide geç boşalıyorum. Bu iyi bir şey mi? Neden olur?
Her şeyin ortası karar.
Geç boşalmada rahatsız bir durumdur. Erkeğin cinsel etkinlik esnasında hiç boşalamaması veya geç boşalmasına denir. Cinsel işlev bozukluğudur.
Nadir görülür.
Bedensel bir nedenden kaynaklanma olasılığı vardır. Ergenlik döneminde görülebilir. Psikolojik etkenler önemlidir. Tedavisi psikoterapidir. Eşinle sıkıntını paylaş. Üroloji uzmanına da muayene olabilirsin.

​KURT DÜŞÜRDÜM!
Hocam sürekli dışardan yemek yiyorum. Geçen sene kurt düşürdüm şimdide aynı şikayetler var.
Sıkıntı dışardan mı yoksa içerden mi? Yani tam tedavi olmamış olabilir miyim? Ne yapmalıyım?
Yardımcı olur musunuz?
Parazitler sadece yemekten geçmez. Evde birlikte kaldığınız kişiler varsa, hep beraber tedavi olmalısınız.
Yoksa herkese tekrar bulaşabilir. Dışarıda yemek yediğiniz yerlerden kaynaklanıyorsa aynı şekilde parazit bedene tekrar girebilir.
Size verilen tedaviyi tam ve doğru uygulayın. Dışkı takibinizi yapın. Parazitin tipini öğrenelim. Ona göre tedavi verelim. Zerdeçal, karanfil, sarımsak, papatya, kekik, eğrelti otu, zencefil tüketmenizi öneririz.

KOLESTEROLÜM VAR MIDIR?
Ailemde kolesterol rahatsızlığı var. Şikâyetim yok ama tahlil yaptırsam mı? Şişmanlık kolesterolü yükseltir mi? Ne yapayım?
Kolesterol hasta eden bir madde değildir. Aşrı yüksekliği hastalıklara neden olabilir diye tedbir alınır. Tahlil yaptır. Sülalece tedbir almanız gerekir. Ailesel kolesterol yükseklikleri olabilir. Perhiz yaklaşık yüzde 30 düzelme sağlayabilir. Yani yemeği düzeltmek her şeyi düzeltmez.
Varsa sigarayı bırak. Hareket et, bol su iç, stres yapma.
Yine bağışıklık sistemini de güçlendiren yulaf, arpa, çavdar gibi tam tahıllar damar sertliğini arttırdığı düşünülen kolesterolün yükselmesini engeller. Kuru baklagiller, yeşil çay, kuruyemişler, portakal ve narenciye meyveleri, domates kolesterolün dengelenmesi, verdiği zararların azaltılmasına yardımcıdır. Ayrıca Manyetik Alan Tedavisi, Ozon Tedavisi uygulamalarından destek alabilirsin.

KANSERDEN KORKUYORUM
51 yaşında bir bayanım. Menepoza girdim ama meme kanserinden korkuyorum. Film çektirsek belli olur nmu? Hangi filmi çektirsek?
Menopozdan sonra östrojen ve progesteron eksikliğine bağlı olarak memenin bez dokusu geriler ve yağ dokusuna döner.
Meme, yıllık olarak özenle izlenmelidir. Gerileyerek yağ dokusuna dönen memedeki kanserojen değişiklikleri göstermekte mamografi oldukça etkindir. Korku bütün hastalıkların başıdır. Kendi kendinize meme muayenesini düzenli olarak yapmalısınız.
Gereğinde doktorunuza muayene olmalı, doktorunuz öneriyorsa tahlil, film yaptırmalısınız.

2 aydır bel ağrım var. Fıtık dediler. Ağrım hareket ettikçe azalıyor. Bu durumda bir terslik yok mu? 37 yaşında bel fıtığı nasıl olur?
Bel fıtığının yaşla ilgisi olmaz. Her yaşta olabilir.
Ama bel fıtığı hareketle artar, dinlenmekle geçer. 3 aydan uzun süren, istirahat ile geçmeyen, 40 yaşından önce başlayan, aniden değil, yavaş yavaş başlayan, sabahları yataktan kalkmayı zorlaştıran, hareket ettiğinizde azalan ağrılar varsa iltihabi hastalıklara bağlı bel ağrısı aklımıza gelir. Hemen bir iç hastalıkları uzmanına veya romatoloji uzmanına muayene ol. Geç kalma...