DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 11 Şubat 2016

Parazitten yakınan kekik yesin

Hocam işim gereği mecburen dışardan yemek yiyorum. Geçen yıl kurt düşürdüm. Şimdi de aynı şikayetler var. Tam tedavi olmamış olabilir miyim?
Parazitler sadece yemekten geçmez. Evde birlikte kaldığınız kişiler varsa hep beraber tedavi olmalısınız. Yoksa tekrar bulaşabilir. Farklı tip parazitler var. Size verilen tedaviyi tam ve doğru uygulayın. Dışkıda parazit tespit ederseniz hemen laboratuvara test ettirin. Parazitin tipini öğrenelim. Ona göre tedavi verelim. Tedavileri farklı. Zerdeçal, karanfil, sarımsak, papatya, kekik, eğrelti otu, zencefil tüketmenizi öneririz.

51 yaşındayım. Tansiyonum yükseliyor. Haftaya doktora gitmeye niyetim var. Tansiyonumu ölçerek gitsem nasıl olur?
Avrupa Hipertansiyon Birliği evde kan basıncı takibi kılavuzu doktora gelmeden önce minimum 3 gün, tercihen 7 gün sabah ve akşam ikişer ölçüm (toplam 28 ölçüm) yapılmasını önermektedir. Sabah ölçümleri hasta ilaç alıyorsa ilaç alımından önce olmalıdır. Randevu tarihine yakın zamanlar dışında da kan basıncı ölçülebilir ancak çok sık ölçmek gerginliğe neden olabilir. Gerginlikler de kan basıncını yükseltebilir. Amaç doktora fikir verecek ve gerginlik yaratmayacak sayı ve sıklık olmalıdır.