DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 20 Ekim 2014

Keçi boynuzu menopozun ilacı

57 yaşındayım. 3 yıldır menapozdayım. Mutlaka kalsiyumlu ilaç kullanmam gerekir mi? Kabız oluyorum da, o yüzden soruyorum...
Hayır. Kalsiyumlu ilaç kullanmak mecburiyeti yoktur. En önemli yan etkilerinden biri kabızlıktır. Gereksiz kullanılan kalsiyumlu ilaçlar bazı bedenlerde safra kesesinde, böbrekte taş yapabilir. Kafanıza göre ilaç kullanmayın. Zaten yan etkisinin farkına varmışsınız. Özellikle keçi boynuzu yiyin. Hem lifli yapısı hem de yüksek kalsiyumlu içeriği ile menopoz ilacı gibidir.

26 yaşındayım. Adet düzensizliğimden dolayı kilo aldım. Boyum kısa değil 1.67 santim ama 87 kiloyum. İnanın isteyerek yemiyorum. İştahımı keserseniz sizi ömür boyu unutmam.
Fazla kilo erken yaşta kalp krizi, felç, hipertansiyon, kireçlenmeye neden olur.
Özellikle cilt yapısını yağlı, hissiz ve terli yapar. Adet düzensizliği ise hem şişmanlık nedenidir hem de fazla kilo adet düzensizliği yapar. Gereksiz, yanlış ve fazla yediğin yemekler gelecekteki huzursuzluk ve hastalıkların garantisi olacaktır.
Bu kadar bilgiyle iştahın kesilmezse beni zaten unutmayacaksın demektir.
Anlattıklarına bakılırsa mutlaka hormon testlerini yaptırmamız gerekir. Özellikle polikistik over hastalığı olan bayanlarda insülin direnci, şeker hastalığı, şişmanlık, adet düzensizliği, kıllanma, hipertansiyon hastalıkları beraber bulunabilir. Önce tanı koymamız gerekir.

Hocam, çok çabuk acıkıyorum. Aynı zamanda çarpıntı ve terlemem de oluyor. 3 aydır bu haldeyim. Kilo da verdim ama benim yediğimi de herkes yiyemez. Arkadaşlar şaka olarak beni yemeğe götürmesine iddiaya giriyorlar. Parazit kurt olabilir mi?
Parazitlere bağlı hastalıklarda bu şikayetler ortaya çıkabilir. Bu nedenle parazit tahlilleri, ön tedavisi yapılabilir. Ancak bu şikayetler başka hastalıklarda da ortaya çıkabilir. Özellikle şeker hastalığı ve Hipertroidi dediğimiz troid bezinin çok çalıştığı durumlarda da bu şikayetler gelişebilir. Bu yüzden açlık-tokluk glikozu, TSH gibi başlangıç testlerini de mutlaka yaptır. Ayrıca bazı enfeksiyon hastalıkları var mı diye de bakmamız gerekir.
İhmal etme bir an evvel teşhis ve tedavinin peşine düş.