
Tabi ki sigara içmeyin. Sigara içtiğiniz sürece reflü şikayeti tekrarlar. Tütün asidi dengeleyen koruyucu mekanizmalara zarar verir. Asit üretimini uyararak artırır.
Yemek borusu ile mide arasındaki kasların gevşemesine neden olur.
Asit reflüsüne yol açar.
Yemek borusu alt ucunda basıncı azaltır.
Mide de ki gıdaların boşalmasında yavaşlama yapar. Reflü sayısını arttırır. Tükürük salgılamasını olumsuz yönde değiştirir. Yani vazgeç bu sevdadan.

Bende bir doktora muayene olursan sevinirim. Çarpıntı önemli bir şikayettir.
Başta kalp ritim ve iletim bozuklukları, kalbin yapısal, işlevsel bozuklukları (Kalp damar, kapak, kas ve sinir hastalıkları), uygunsuz beslenme (Diyet, alkol, vitamin eksikliği, aşırı nikotin kafein), hipertansiyon, anemiler (kansızlık), hipertiroidi (zehirli guatr), panik atak, gebelik, adet düzensizlikleri, kronik yorgunluk sendromu ve daha birçok hastalık çarpıntıya neden olabilir. O nedenle önemli olan muayene olman.
Gereken sana özel ihtimalleri ve tetkiklerini ayarlamamız.

Bu gibi hastalar az ve sık beslenilmelidir. Eğer kabızlık varsa posalı yiyecekler tüketilmelidir. Bol su, meyve suyu, komposto gibi sulu gıdalar içmelidir.
Gaz yapıcı besinlerden kaçınılmalıdır. Et ile yapılan yemeklere yağ eklenmemeli, yemekler yağda kızartılmadan ızgara, haşlama veya fırında pişirilmelidir.

Ayaklarımda bir cansızlık, sıcaklık oluyor. Taşikardi oluyorum. Doktora gittim, depresyon ilaçları kullandım.
İlaçları doktor bu günlerde bıraktırdı. Kendimi kötü hissediyorum. Kalp çarpıntım oluyor gibi. Nefesim yetmiyor gibi oluyorum. Panikliyorum. Bir süre sonra rahatlıyorum. Kalp doktoruna da gittim, sorun görmedi. Siz bana ne tavsiye edersiniz?
Tabi ki üzüntünüzün geçmesi mümkün değil. Anne ve babanızın vefatı sizi hem şimdi hem daha sonra hep üzecek. Ancak anneler ve Babalar evlatlarının üzüntüden hasta olmasını istemez. Sebep kendileri bile olsa buna kızarlardı. Bunu hatırlamamız gerekir.
Sonra geride bıraktıkları evlatlara bakma sorumluluğunu da size bırakıp gittiler.
Bunu da unutmayın. Şimdi önce bir iç hastalıkları uzman muayenesi olmalısınız.
Aldığınız nefesin size yetmemesi nefes açlığı olarak tarif edilir. Bu da özellikle burundan yeterli solunum yapmadığınızda ortaya çıkar. Burun tıkanıklığınız varsa gerekenleri yapmak lazım. Tam kan sayımı, TSH, Açlık tokluk glikozu ya da 75 gram glikozla şeker yükleme testi, total Ig e gibi testler yapılabilir. Ama düzenli takip gerekir. Geçmiş olsun.

Anlattıklarına göre bu ağrı mekanik sistemin etkilendiği bir ağrı. Yani kas-kemik- kıkırdak-lif gibi hareketle ilgili olan yapılardaki bozukluklardan kaynaklanan bir ağrı. İltihaplı eklem romatizması diye tarif edilen hastalıkta kas-kemik-kıkırdaklifi etkiler. Beyaz dokuların tedavisi geç ve güçtür. Sabır gerektirir. CRP-RF-Haemogram testi yaptır. Ayrıca mutlaka fizik tedavi uzmanına muayene ol. Bazı ağrı kesici-iltihap giderici ilaç gereksinimin olabilir. Dolaşım bozukluğunun şik‚yetleri farklıdır. Terleme -soğumalar, sıcak-soğuk ortam değişiklikleri-ağır kaldırmalar-ters hareketler bu tip ağrıları tekrarlatabilir.