Bu kolesterol işi çok karıştı hocam. Ailemde de kolesterol var. Ben de var. Yemeklere dikkat ediyorum. Alkol almıyorum. ilaç kullanmam gerekir mi?Sadece kan tahliline bakarak tedavi kararı veremeyiz. Kolesterol aynı zamanda bedenimizin kendi ürettiği bir maddedir. Yine de tedbir gerekir. Doğru gıda ve yemek yeme uygulaması kan kolesterol düzeyini %30 kadar düşürebilir. Yani yemeği düzeltmek her şeyi düzeltmez. Varsa sigarayı bırak. Hareket et, bol su iç, stres yapma (kolaysa). Yine de içeriğindeki beta glukan nedeniyle bağışıklık sistemini de güçlendiren yulaf, arpa, çavdar gibi tam tahıllar damar sertliğini arttırdığı düşünülen kolesterolün yükselmesini engeller. Kuru baklagiller, yeşil çay, zeytinyağı, kuruyemişler, portakal ve narenciye meyveleri, domates kolesterolün dengelenmesi, verdiği zararların azaltılmasına yardımcı gıdalardır. Aile riskin nedeniyle takip şart. Damar tıkanıklık düzeyine göre ilaç kullanman gerekebilir.
1.5 aydır evliyim. O işi yapmadan bal ye, şerbet iç dediler. Denedim hepsini. Ama tam başlarken elim ayağım titriyor. Ter atıyorum. Eşim sakin ol diyor. Ama sakinim. İstemeden oluyor. Bal, şerbet sonrası el, ayak titriyorsa şekerin düşüyor olabilir. Bu da şikayetlerini izah edebilir. Ayrıca şeker düşmesi cinsel ilişki performansını düşürebilir. Yine olmazsa diye düşünmende sıkıntıyı arttırır. Hemen şeker yükleme testi yaptır. İç hastalıkları uzman takibine gir.
11 haftadır gebeyim. İlk gebeliğim ayrıca. Bulantıdan bunaldım. İlaç kullanmam gerekir mi? En sık rastlanılan gebelik şikâyetlerinden biri bulantı kusmadır. Hamile kalınmasından 5-6 hafta sonra başlar. 2 ve 3'cü aylarda oldukça artar. Sonra yavaşlar. Küçük bir bölümünde şikâyetler sadece sabah saatlerinde görülür. Hiç doğum yapmamış, genç, sigara kullanmayan, çoğul gebeliği olan, aşırı kilolu ve çalışmayan kadınlarda daha sık görülür. Protein içeriği yüksek gıdalar, B6 vitamini, zencefil dengeli tüketilirse faydalı desteklerdir. Ancak bir uzman takibiyle başka bir hastalığa ait bulantı olup olmadığı netleştirilmelidir. Beraberinde ilaç kullanımın düzenlenmelidir. Kafana göre ilaç kullanma.
Hocam az kaldı evleniyorum. Sıkıntım büyük. Cinsel organım küçük. Boşanırız diye korkuyorum.... Cinsel ilişkiden keyif alıp almamak, çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Kadın cinsel organının derinliği 10 santimetre kadardır. Zaten ilişkiden haz aldığı bölgede yaklaşık ilk 3-4 santimetrelik bölgesidir. Yani uzunluk kısalık mevzusunu kafanda büyütme. Çocuk sahibi olmak içinde cinsel organının uzun olması gerekmez. birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatlarıda sıkıntısız olur. Ayrıca cinsel ilişki öncesi sevişme döneminin uzunluğu daha önemli bir durumdur. Sıkıntın cinsel organının sertleşmesi ve sert kalma süresi ile ilgili olumsuz haller yaratabilir. Gelin hanımın ne diyeceğine gelince doğrusu bilemem.
Nafiz hocam zayıflamak istiyorum. Kilo vermem için metabolizmamın hızlanması gerekirmiş. Nasıl hızlandırabilirim?Düzenli beslen. Az ve sık sık ye. Öğün atlama. Spor yap, kasların çalışsın. En az bir saat mutlaka yürü. Hayvani ürünlerden ve bakliyattan mutlaka tüket. Düzenli ve yeterli uyu. Günde 2 litre su iç. Sebze ve meyvesiz öğün geçirme. Biber yemeyi unutma. Manyetik alan tedavisi ve ozon tedavisi gereğinde uygulanabilir. Hadi kolay gelsin.
Hocam benim ailemde kalp hastalığı var. Doktor babama fındık ye demiş. Biz zaten fındıkçıyız. Fındık kalp hastalığından korur mu? Gerçi dedem kalpten öldü... Tek başına fındık sihirli değnek değildir. Bizde de kehanet yok, tedbir var. Sigara içiyorsan, sıkıntı yapıyorsan uykusuz kalıyorsan, hareket etmiyorsan fındık yesen ne olur? Fındık bedendeki kan kolesterol seviyelerini düzenleyerek damar sertliği gelişmesini azaltır. Damar koruyucu kolesterol yapımını arttırır. Şeker hastalığı içinde koruyucudur. Yapıdaki yüksek E vitamini, vücudun günlük ihtiyacını karşılamakta ve yağları ve hücreleri korumaktadır. Fındık koruyucudur. Tabii yersen.