CNN'den İstanbul Havalimanı'na övgü! Londra Heathrow'u geride bıraktı: Hedef 200 milyon yolcu

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, İstanbul Havalimanı’nı sayfalarına taşıdı. “Londra’yı tahtından indirdi, gökyüzüne hükmediyor” diye yazdı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
CNN'den İstanbul Havalimanı'na övgü! Londra Heathrow'u geride bıraktı: Hedef 200 milyon yolcu

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, İGA İstanbul Havalimanı'nı sayfalarına taşıdı. Yazıda, İstanbul'un tarihi İpek Yolu'ndan bu yana daima kilit bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekildi. İstanbul Havalimanı'nın Londra Heathrow'u geride bırakarak dünyanın en iyi bağlantıya sahip havalimanı olduğu ve 21'inci yüzyılda gökyüzüne hükmettiği ifade edildi. Tek çatı altındaki 1,4 milyon metrekarelik terminalin dünyanın en büyüğü olduğu, 76,5 milyon metrekarelik toplam alanın ise Manhattan'dan daha büyük olduğu vurgulandı. İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, dünya çapında yaklaşık 350 noktaya hizmet verdiklerini ifade etti.

ABD merkezli yayın kuruluşu  CNN, İstanbul Havalimanı’nı  sayfalarına taşıdı. “Londra’yı  tahtından indirdi, gökyüzüne hükmediyor” diye yazdı. (Fotoğraflar: Takvim Foto Arşivi)ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, İstanbul Havalimanı’nı sayfalarına taşıdı. “Londra’yı tahtından indirdi, gökyüzüne hükmediyor” diye yazdı. (Fotoğraflar: Takvim Foto Arşivi)

HEDEF 200 MİLYON YOLCU

Yazıda, her yıl 84 milyondan fazla yolcuya hizmet veren havalimanının hedefinin, yılda 200 milyon yolcu olduğu bilgisi paylaşıldı. Havalimanının THY'nin başarısı ile birlikte Orta Asya gibi gelişmekte olan pazarlara yakınlığı sayesinde, gelecek yıllarda rakipsiz olacağı vurgulandı.

İstanbul Havalimanı, 1,4 milyon metrekarelik dev terminali ve 76,5 milyon metrekarelik toplam alanıyla dikkat çekiyor.İstanbul Havalimanı, 1,4 milyon metrekarelik dev terminali ve 76,5 milyon metrekarelik toplam alanıyla dikkat çekiyor.

EŞ ZAMANLI ÜÇ PİSTİ

İstanbul Havalimanı, eş zamanlı üç pist operasyonu ile dünyada lisanslı tek yer...

İstanbul Havalimanı CEO'su Bilgen, "Dünyanın 350 noktasına uçuyoruz" dedi.

Ahmet Can Aras
Ahmet Can Aras Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler