- Fiziksel ağrı tepkisi:
Ayrılıklar vücutta ağrıya neden olabilir. Beynin fiziksel acıya tepki veren aynı kısımları, zihinsel acıya da tepki verir, tıpkı bir ayrılık gibi, fiziksel olarak acı verir.
- İyileşme bir kişi olarak büyümenize yardımcı olabilir: Ayrılıklar kısa vadede acı verir, ancak uzun vadede büyümenize yardımcı olabilir. İnsanlar sıklıkla neyin yanlış gittiğini ve gelecekteki ilişkilerde ne istediklerini düşünürler. Bu onların kendileri hakkında daha fazla şey öğrenmelerine ve insan olarak büyümelerine yardımcı olur.
- Kederin aşamaları ayrılıklar için geçerlidir:
Ölüm için geçerli olan yasın aşamaları (inkar, öfke, pazarlık, üzüntü ve kabullenme) ayrılıklar için de geçerli olabilir. İnsanlar bu aşamaları istedikleri sırayla geçebilir, hatta bazı adımlar birden fazla kez gerçekleşebilir.
- Sosyal medya iyileşmeyi yavaşlatabilir:
Eski partnerinizle iletişimde kalmak için sosyal medyayı kullanmak iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Güncellemeleri ve resimleri görmek eski yaraların iyileşmesini engelleyebilir ve onları taze tutabilir.
- Bir ayrılık hafızanızı etkileyebilir: Ayrılığın getirdiği duygusal çalkantı ve stres, düşünme ve hatırlama yeteneğinizi etkileyebilir. Bu, dikkatsizlik veya odaklanma sorunu olarak ortaya çıkabilir.
- "Rebound" ilişkilerin bir nedeni vardır: "İkinci şans" ilişkisine girmek her zaman kötü değildir. Bazıları için bu, güvenlerini geri kazanmalarına veya bir ilişkide ne istediklerini anlamalarına yardımcı olabilir, bu da gelecekte daha iyi ilişkilere yol açabilir.
- Bir ilişki sona erdiğinde erkekler ve kadınlar genellikle farklı şekillerde tepki verirler: Kadınlar duygularını daha rahat konuşup yardım isteyebilirken, erkeklerin duygularını gizleyip iyileşmeleri daha uzun sürebilir.
- Bir kişinin bağlanma stili, bir ayrılığa nasıl tepki vereceğini etkileyebilir.
Güvenli bağlanmaya sahip olanlar bu durumu daha hızlı aşabilir ve bundan öğrenebilirler; kaygılı veya kaçınan bağlanmaya sahip olanlar ise gelecekte insanlara güvenme ve yakınlaşma konusunda sorun yaşayabilir.
BUNU BİLİYOR MUYDUN?
Endonezyalı bir çift oğullarına şu ismi verdi:
"Google." Çünkü onu çağırarak bir tür ekonomik ve sosyal fayda elde edeceklerini düşünüyorlardı.
Şirket evlerine hediyeler gönderdi.
İnsanlar bu isme çok kızdılar çünkü çocuğunuza bu şekilde hitap etmek gerçekten sorumsuzluktur.
Elbette Google isimli bir adayın Google'a ne zaman iş başvurusu gönderdiğini görmek ilginç olacaktır.
En azından bir telefon alacağına bahse girerim.
TESPİTLİ YORUM
@hizcarpizaman Bugün kemiksiz 70 şehirde karşınıza çıkan ilk kişiye "Kardeş senin için Homo sapiens diyorlar" deseniz dayak yersiniz @jaferrson Erkek adam sabahları ilk bi buçuk saat dünyanın en mal insanı olur hiç bişeyi anlamaz.
GÜLÜ YORUM
@ucntkm Sene 2002.
Ankara... Polis olay çıkaran fanatik taraftarı kovalarken içlerinden biri "Gardas gaçmayın biz daha galabalığız" dedi.
@kaplanfat Kendimi Batılı hissetmek için "Palyaço korkusu" geliştirdim.
Çiğ köfteci açılışlarına gidip bayılıyorum.