Bizdeki ikiyüzlülük onlarda yok!

Sinan Özedincik

SİNAN ÖZEDİNCİK

Eklenme Tarihi 17 Ocak 2025
Günlerdir Los Angeles yanıyor! Son bilgilere göre 7 Ocak'ta başlayan orman yangınları sonucu toplam 38.629 dönüm alan yandı. Bu felaket nedeniyle toplam 25 kişi hayatını kaybetti, 12 bin yapı kullanılamaz hale gelmiş ve 88 bin kişi yerlerini terk ederek tahliye edildi.
Son bir hafta içinde de birçok Hollywood yıldızının, sporcunun ve işadamının evleri kül oldu. Bazıları çıkıp ekranlarda ağladı.
Ama dikkat ettiniz mi bilmem içlerinden bir kişi bile çıkıp da "Pray for America", "Pray for Los Angeles" diye sosyal medyadan yardım çığlıkları atmadı, ekrana çıkıp ülkesini suçlamayıp "Bu kadar zaman oldu yangınlar neden söndürülemedi" diyerek ülkelerini dünyaya şikayet etmedi.
Bir kişi bile çıkıp telef olan hayvanların fotoğraflarını paylaşıp, "Onlarca can yok oldu, yangın söndürülemiyor, bu ne acizlik?" diye kimseye hesap sormadı.

ÜLKE İMAJLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Neden durum böyle biliyor musunuz? Çünkü, Amerika'nın 'Süper güç' imajına zarar verecek açıklama yapanlar bir daha asla Hollywood'da tutunamaz da ondan!
Bizde sürekli "Özgürlük yok" diye nara atan ünlü takımı, buldukları hiç bir fırsatı kaçırmaz. Ormanlar yandığında hemen ortaya çıkıp ülkemizi dünyaya rezil etmek için sıraya girererler. Yalan yanlış bilgiler ve görüntüler yayarlar! Hemen rol kesme, rol çalma yarışına girerler.
Oysa Amerika'da yaşananlardan sonra bir kez daha gördük ki, bütün ünlüler üzüntülerini normal şekilde anlatan açıklamalar yaptılar sadece. "Bu öngörülemez doğal bir afet, yapacak bir şey yok" diyerek durumu kabullenmiş durumdalar.
Size başka bir örnek daha vereyim. Mesela Sylvester Stallone çıkıp ülkesini kötüleseydi, o zaman tek başına savaşlar kazanan bir Amerikan askeri olan Rambo'nun inandırıcılığı kalır mıydı?
Yani özetle Amerika; kim olursa olsun "Süper güç" imajına zarar vereni affetmiyor! Bunu iyi bilen ünlüler de bizdeki gibi çıkıp şov yapmıyor, acıdan-felaketten siyaset üretmiyor!
Şimdi anladınız mı bizim ünlülerin neden ikiyüzlü ve samimiyetsiz olduğunu…