İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 30 Ocak 2017

Fenerbahçe ağır yara aldı

Fenerbahçe dün akşam maça o kadar kötü başladı ki, maçın sonucunda bir yara alacağı belliydi.
Geçen hafta ligin en iyi takımı Başakşehir'e karşı müthiş bir baskı ve hırsla oynayan, rakibine üst üste iki pas yapma imkanı dahi vermeyen takım gitmiş, yerine ağır, isteksiz ve bu maçın öneminin farkında olmayan bir takım gelmişti sanki... Top kendisindeyden hücuma çıkamayan Kayserispor'dayken de rakibin kendi kalesine gelmesine engel olamayan bir takım vardı sahada.
Bunun sebebi de orta sahadaki yetersizlikti. Özellikle Salih oyunda hiç yoktu. Böyle olunca da yük Topal ve Souza'ya kaldı.

BİZİ ŞAŞIRTIYORLAR
Kayserispor'da Rotman, Lawal ve Deniz Türüç'le maç boyunca orta alanda büyük üstünlük kurdu.
Alper'in de oyunda olmayışı bütün işi Lens'in omuzlarına yıktı. Ve onun da çabası gol için yeterli olmadı. İlk devrenin sonlarında gelen şans golü Fenerbahçe'ye büyük moral getirmiş olmasına rağmen Advocaat hamle yapmakta gecikti. Yani beraberlik golü Advocaat'ı kandırmış oldu. İkinci yarıya başlarken Alper ve Salih'in kenara gelip Karavaev ve Van Persie ikilisinin girmesi daha doğru bir tercih olurdu. Kayseri devre arasında bu kadar isabetli transferler yapıyorken, Fenerbahçe'nin sadece Karavayev'i almış olması da diğer bir düşündürücü konu. Sonuçta Fenerbahçe bizi şaşırtmaya devam ediyor. İç sahada ve büyük maçlarda son derece baskılı ve iyi oynayan takım, deplasmanda ve nispeten daha zayıf takımlara karşı son derece kötü performans sergiliyor. Ama unutulmaması gereken konu şu; ligde her maça 3 puan veriliyor. Ve Fener bu sonuçla şampiyonluk şansını iyice azalttı.

MAÇIN EN iYiSi GÜRAY VURAL
Golleri ve yaptığı asistle damgasını vurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SALİH UÇAN
Orta alanda çok top ezdi. Güçsüz ve isteksizdi.