CANLI YAYIN
İLKER YAĞCIOĞLU
İLKER YAĞCIOĞLU

Umutlar yeşerdi

Eklenme Tarihi 01 Kasım 2014
Galatasaray Umut'un 90. dakikada attığı galibiyet golüyle resmen hayata döndü desek yanlış olmaz. Çok eleştirilen ve sezon başından beri yerden yere vurulan Prandelli ve oyuncuları bu galibiyetle hem derin bir nefes aldılar, hem de maç fazlasıyla liderliğe oturdular.
Aslında bu da işin garip tarafı.
Öyle ya da böyle liderlik koltuğuna oturmuş bir takımın bu kadar eleştirilmesi futbola bakış açımızın sorgulaması gerektiğini gösteriyor.
İlk 45 dakika Galatasaray adına tam bir hayal kırıklığıydı. Ne bir pozisyon üretebildiler. Ne kaleye bir şut çekebildiler, ne de mücadele ettiler. Bu kötü oyuna ilk devrenin sonunda gelen Kasımpaşa'nın golü gelince futbolcular soyunma odasına adeta kaçarak girdiler.

CHEDJOU'NUN MÜCADELESİ
İkinci yarıya başlarken Prandelli'nin Umut'u alması ve 4-4-2'ye dönmesi doğru bir hamleydi. İkinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünde Galatasaraylı oyuncular mahcubiyetlerinden olsa gerek giydikleri formanın Galatasaray forması olduğunu hatırladılar.
Umut'un kafa pasında klasik bir Burak golü vardı. Galatasaray öne geçmek adına çok çaba sarfetti. Fakat aradıkları gol ancak 90. dakikada gelebildi. Kasımpaşa'nın golünde Adem Büyük'e sadece refaket eden Chedjou'nun golden önceki driplingi ve mücadelesi görülmeye değerdi.

SIKINTILAR YAŞANABİLİR
Son olarak Sneijder'in yedek bırakılmasına değinecek olursak.. Sebebini bilmiyorum bunu Prandelli'ye sormak lazım. Ama 'tek hedefinin 4. Yıldızı takmak' diyen bir hocanın Sneijder'i sadece oynadığı futbol yüzünden yedek bıraktığını düşünmek bence fazla iyimserlik olur. Takım içindeki huzursuzluk sonrası yedek kaldıysa bu da Galatasaray'ı bundan sonra sıkıntılı günlerin beklediğinin en önemli göstergesidir.