Öncelikle derbilerin 3'ünü de deplasmanda oynayacak. Eskişehir ve Sivas gibi 2 güçlü takıma üst üste misafir olacak. Elazığ ile oynayacağı maç da hava şartları açısından son derece sıkıntılı bir tarihte oynanacak. 4. deplasman maçı da zorlu Karadeniz derbisi!
Yani Trabzon'a konuk olacak.
FENER KOLAY BIRAKMAZ
Bu 4 deplasmandan Fenerbahçe'nin çıkartacağı puanlar yarışı ya bitirecek ya da heyecan ligin son haftasına kadar devam edecek.
Ligde en son bu kadar büyük puan farkının kapatıldığı sezon 2010/11 sezonuydu. Futbolseverler hatırlar Trabzon devreye 9 puan önde girmişti. Ama orda şöyle bir farklı durum vardı. 2 takım 19. hafta Saracoğlu'nda karşılaşacaklardı.
Yani Fenerbahçeliler puan farkını 9 değil 6 olarak görüyorlardı.
Buna Trabzon'un ilk maçta kendi sahasında 2 puan kaybetmesi ve sonrasında Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye yenilmesini eklersek 2. yarıdaki yarış sadece 4 puanlık bir farkla devam etti.
Sonrası malum. Fenerbahçe 17'de 16 yaparak ancak averajla şampiyon olabilmişti. Yani Fenerbahçe'nin puan kaybı kadar Galatasaray'ın performansı da son derece önemli. Burada da en önemli nokta ilk puan kaybını yapan tarafın demoralise olacağı gerçeği.
Ligin ilk devresini değerlendirdiğimizde Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu futbol kadro kalitesi ve inancıyla bu farkın kapanmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.