Böyle olunca da Fenerbahçe pas oyununu oynayamadı.
İlk devrenin 25. dakikasından sonra Sarı-Lacivertliler oyunda dengeyi sağladı ve devrenin sonuna doğru da müthiş bir gol attı. Golden önce Fenerbahçeli oyuncular üstelik de Karabük yarı sahasında tam 24 pas yaptılar ve golü attılar.
Devreye moralli giren Fenerbahçe'nin 2. yarıda daha etkili olmasını beklerken sadece 1 kez o da 46. dakikada Emenike ile pozisyon buldular. Belki o pozisyonda Emenike şut atmak yerine Kuyt'a pas verse maçın seyri değişebilirdi.
KRİZE DÖNÜŞMEMELİ
Ama bu dakikadan sonra Fenerbahçe, Karabük kalesinde bir tek gol pozisyonu dahi üretemezken kale Volkan en az 5 tane yüzde yüz golü kurtararak Fenerbahçe'nin sahadan ağır bir yenilgi ile ayrılmasını engelleyen isim oldu.
Zaten Volkan haricinde takımda iyi oynayan oyuncu da yoktu. Buna karşın Karabük'te özellikle Akpala, Hamroun, Furkan ve Samba Sow müthiş bir maç oynadılar. Sonuçta Fenerbahçe kötü oynadığı bir maçı kaybetti.
Ama puan cetveline baktığımızda Fenerbahçe'nin dünkü gibi en az 2-3 maç daha kaybedecek kredisinin olduğunu görülür. Bu mağbubiyetin krize dönüşmemesi için Fenerbahçe'nin Kayseri maçını kazanması lazım. Aksi taktirde lig karışır.
Aynı pozisyon 2 farklı düdük!
MAÇIN hakemi Bülent Yıldırım, verdiği ya da vermediği fauller ve çıkarttığı kartlar değişik yorumlanabilir.
Ama F.Bahçe'nin yüzde yüz gol olabilecek bir pozisyonunda avantajı görmemesi affedilecek bir hata değildi.
Aynı Yıldırım Akpala'ya yapılan bir faulü çalmayarak oyunu avantaja bıraktı ve doğrusunu yaptı. Benzer pozisyonlar ama 2
farklı düdük.
Karşılaşmada öne çıkanlar
1) Karabük'ün soğuğu ve zeminin yer yer buz olması Fenerbahçe oyuncuları çok etkiledi.
2) Bu sezon Fenerbahçe'nin en önemli silahlarından ikisi yani iki beki Caner ve Gökhan çok etkisizdi.
3) Alper, Baroni ve M.Topal'ın oyuna ağırlığını koyamaması da Karabük'ün işini kolaylaştırdı.