Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 25 Kasım 2015

Lider Samsun'a çelme

PTT Birinci Lig'de haftalar ilerledikçe zirve yarışından fazla bir değişiklik olmuyor. Her takımın her takımı rahatlıkla yenebileceği bu ligde bir takım arayıp açıp gidemiyor. Birkaç hafta önce zirveyi oturan takım, aldığı sonuçların ardından bu defa alt sıralara doğru iniyor. Ligin zirvesindeki Samsunspor ile 11. sırada yer alan Balıkesirspor arasında sadece 6 puanlık bir fark bulunuyor.
Uzun yıllar gerek bu köşemde gerekse de TRTSPOR'daki programlarda söylemiş olduğum 'Bu ligin favorisi yok' tezimiz yine doğru çıkıyor. Süper Lig'e çıkmak isteyen takımın daha çok koşup, mücadele etmesi gerekiyor.

SAMSUN FIRSAT TEPTİ
Ligin lideri Samsunspor, pazar günü deplasmanda Göztepe'ye 2-0 mağlup olarak büyük bir avantajı kaybetti. Neredeyse tüm maçların sonucunu bilerek sahaya çıkan Karadeniz ekibi, İzmir'de varlık gösteremeyerek sahadan 2-0 mağlup olunca rakipleri ile puan farkını açma şansını kaybetti. Bu galibiyetle de Göztepe, tekrar zirve için umutlanmış oldu. Zirvenin iki iddialı takımı Kardemir Karabükspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasındaki 6 puanlık maçı ev sahibi ekip kazanınca 22 puanla Samsunspor ile zirveyi paylaştı. Deplasmanda Karabükspor'a mağlup olan Gaziantep Belediye 18 puanla 4. sırada başladığı haftayı yine 18 puanla bu defa 9. sırada tamamladı. İbrahim Üzülmez'i teknik direktörlüğe getiren Elazığspor, 1461 Trabzonspor'u mağlup ederek 21 puanla üçüncü sıraya yükseldi. Son haftaların flaş takımı Alanyaspor'un çıkışı ise devam ediyor. Şanlıurfspor'u 4-0 ile geçen Antalya temsilcisi 21 puanla dördüncü sıraya kadar yükseldi.

DELİ İBO SİFTAH YAPTI!
Elazığspor, İbrahim Üzülmez'i teknik direktörlüğe getirmişti. Futbolculuğundan itibaren herkesin Deli İbo diye tanıdığı İbrahim kardeşim, artık sana hocam demeliyim. İlk maçında 1461 Trabzon'u 2-0 yendiler.
Bu galibiyetle ligde ikinci sıraya yerleşip zirveye ortak oldular. İbrahim Üzülmez'i zaten anlatmama gerek yok. Camia ve yönetim yanında yer alırsa İbrahim bu takımı Süper Lig'e taşır.

İŞTE PROFESYONELLİK
Sakarya teknik direktörü Deniz Kolgu, 74 yaşındaki annesi Münevver Aysal'ın yaşamını kaybetmesine rağmen takımının başında Denizli Büyükşehir maçına çıkıp görevini yerine getirdi.
Takımının motivasyonu kaybolmasın diye vefat haberini kimseye söylemedi.
Maçı 3-1 kazandıktan sonra soyunma odasında vefat haberini oyuncularına söyleyen Deniz Kolgu, apar topar cenazeye gitti.

GÖZTEPE 'VARIM' DİYOR
PTT Birinci Lig'de Göztepe, hafta sonu muhteşem taraftarı önünde lider Samsunspor'u 2-0 mağlup ederek hem rakibini durdurdu hem de zirve yarışının içinde olacağını herkese gösterdi. Bu galibiyetle Sarı-kırmızılı takım, zirve ile arasındaki puan farkını dörde kadar düşürdü.
Benim burada bahsetmek istediğim ise muhteşem Göztepe taraftarı. Göztepe taraftarları her zaman her daim takımlarının yanında olarak onları zirve yarışının içinde tutuyor.
O muhteşem taraftar, ezeli derbide Karşıyaka'ya mağlup olmalarına rağmen takımlarını alkışlayarak destek vermişti.
Taraftarlık işte budur. İyi günde herkes takımının yanında olur, kötü günde takımın yanında olmak önemlidir. İşte bunu Göztepe taraftarı yaptı.
Onları alkışlıyorum.