Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 4 Şubat 2015

PTT'de saflar netleşiyor

PTT 1. Lig'de 18. haftanın maçları geride kalırken lig yarışıda şekillenmeye başladı. Sezon başından beri ligin favorisi gözüken takımlar üst sıralarda yer alıyor. Haftaya hızlıca göz attığımızda zirveyi paylaşan takımlardan Antalya berabere kalırken Kayserispor, Osmanlıspor ve Adana Demir maçlarını kazanarak şampiyonluğun en büyük adaylarından birilerinin kendileri olduğunu ilan ettiler.

3 PUAN OSMANLI'YA

Şampiyonluk yarışında tüm rakiplerine göre bir adım önde gözüken Kayserispor, kendi sahasında ligin son sırasında yer alan Orduspor'u 2-0 ile geçerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Bu yıl yeni bir yapılanma ile yola çıkan Adana Demirspor, haftanın kapanış maçında Denizli ile oynadığı ve gol düellosu şeklinde geçen maçı 4-3 kazanmasını bilerek liderin hemen altında ikinci sıraya yerleşti. Sezonun ilk yarısınnda oynadığı futbolla spor kamuoyu tarafından ligin şampiyonu ilan edilen sonrasında alınan başarısız sonuçlardan sonra teknik direktör Osman Özköylü ile yollarını ayıran ardın- dan 17 günlük Yılmaz Vural'ın teknik direktörlüğünde sahaya çıkan Osmanlıspor, yeni teknik direktörü Uğur Tütüneker ile ilk galibiyetini aldı. Takım tam tamına 7 hafta sonra deplasmanda Elazığspor'u 3-0 ile geçerek üç puanı hatırladı ve zirve yarışına tekrar dahil oldu. Osmanlıspor, bu haftada yenemeseydi şampiyonluk yarışında moralmen çökecekti ama kazanıp tekrar şampiyonluk yarışına renk kattılar. Şampiyon adaylarından Antalyaspor ise inişli çıkışlı grafiğine devam ediyor. Antalyaspor, evinde Karşıyaka ile 2-2 berabere kalınca şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan bırakmış oldu.

PLAY-OFF ADAYLARI
Şampiyonluk yarışının yaşandığı bu dört takım arasından ikisi çok büyük sürpriz olmazsa Süper Lig'e çıkacak gibi gözüküyor. Gözler üçüncü takımın Süper Lig'e çıkacağı Play-off'a çevriliyor. Görünen o ki şampiyonluk adayları arasında yer alan ve lige çıkamayan iki takımın yanına play-off oynayacak son iki takım aranıyor. Bu son iki takımın kim olacağı ise takımların göstereceği performansa bağlı olacaktır. Hangisinin olacağını ise şimdiden kestirmek zor olacaktır. Bir takım üst üst seri galibiyetlere başlarsa play-off oynar bunu herkes bildiği için iddialı bir takım ismi söylemekten
çekiniyor.

SAMSUN'UN SÜPER AŞKI!

Süper Lig yarışının amansız bir şekilde sürdüğü PTT Birinci Lig'de aslında bir takım üst üste alacağı seri galibiyetler bir anda zirvenin ortağı bile olabilir. Samsunspor şu anda liderden 11 puan geride olsa bile acaba Süper Lig biletini alabilir mi?
Almaması içinde aslında hiçbir sebep yok. Takım iyi futbol oynamaya başladı. Bu hafta sonu kendi sahalarında ligin formda ekiplerinden Giresunspor'u 4-0 gibi net bir skorla geçtiler. İlerisi için umut verdiler.
Samsun şehri teknik direktör Erhan Altın ve talebelerinin yanında olursa Samsunspor için Süper Lig neden olmasın.

HASRET BİTER Mİ?

Adana
futbolun çok sevildiği illerin başında gelir.
Ancak uzun yıllar Süper Lig'e hasretler. İki takım ile mücadele ediyorlar fakat Süper Lig onlar için hep uzak bir ihtimal olurdu. Adana Demir bu yıl sportif direktör Samet Aybaba, teknik direktör Ünal Karaman ile yola çıktı. Bu model doğru sonuç verdi. Takım inanılmaz bir mücadele gösteriyor. Lig yarışından da kopmadılar ve üst üste başarılı sonuçlarla zirvenin ortakları arasına girdiler. Bu takım bu gidişini sürdürürse sonu Süper Lig olur.

ALTINORDU'DAN KRİTİK 3 PUAN

İzmir'in köklü kulüplerinden olan ancak uzun yıllar profesyonel liglerden uzak kalan Altınordu, liglere muhteşem bir dönüş yaptı.
Profesyonel bir yönetim ve doğru bir modelle yola çıkan takım ikinci ligden PTT 1.
Lig'e çıkınca ilk başlarda biraz zorlansa da yavaş yavaş bu lige alışmaya başladı. Bucaspor maçını kazanarak rakibini ateş hattına kendisini de ateş çemberinden uzaklaştırmış oldu.

KALPAR ALANYA'NIN İLACI!

Alanyaspor, lige iyi başlangıç yapmış ancak ardından gelen başarısız sonuçlar gelince hedeflerini tekrar revize etmek zorunda kaldı. Alanya'da göreve gelen Hüseyin Kalpar'ı zaten anlatmama gerek yok. Ligi ve futbolcuları çok iyi bildiği için takımı ilk etapta toparladı ve üst sıralara doğru oynatmaya başladı. Bu performanslarını sürdürürlerse play-off oynayan takımlar içinde yer alırlar.