Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 13 Mart 2013

Erciyes ile Manisa elele hedefe koşuyor!

PTT 1. Lig'de muhteşem bir mücadele ve harika goller seyrediyoruz.
Ligin lideri Kayseri Erciyes, bu hafta kendi sahasında maçın başında mağlup düştüğü Samsunspor karşısında bilhassa ikinci yarıda inanılmaz kazanma hırsıyla hem galip gelmesini bildi hem de liderliği bırakmadı. Bilhassa 67 ve 69. dakikada kazandığı 2 kritik golle liderliğine devam etti. Golcü Gohou'nun golü akıl doluydu. Manisaspor ise Adana Demirspor karşısında çok net ve farklı bir galibiyete imza attı. Erciyes'in ensesindeki Ege takımı, Erciyes ile beraber elele yoluna devam etti.

RİZESPOR'DA DÜŞÜŞ VAR!
Rizespor ise gerçekten taraftarlarını çok üzüyür. İstikrarsız oyunu düşündürüyor.
Mustafa Denizli ve takımı Denizlispor karşısında adeta perişan oldu. Oynadığı futbol ise tatmin etmedi. Adanaspor, haftalar sonra çok rahat bir nefes aldı.
Güçlü Göztepe önünde zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi. Bu galibiyet Adanasporlular'ı mutlu etti. Levent Eriş kazanılan bu maçta ilk 2 için de umutlandı. Boluspor Konyaspor deplasmanında altın değerinde 3 puanı alarak şampiyonluk hedefine devam etti. Bu galibiyet Oğuz Çetin ve talebelerinin de yolunu açmış oldu.

ATEŞ HATTI YANIYOR!
Düştü gözüyle bakılan Ankaragücü, "Çıkmayan candan umut kesimez" felsefesiyle can havliyle çıktığı ve ligin tepesinde olan Galatasaray'ı kupadan eleyen Fenerbahçe'yi deplasmanda yenen Sivas'a zor anlar yaşatan ve şampiyonluğa ortak olan 1461 Trabzon'u muhteşem bir oyun sonrası yenerek gücünü gösterdi.
PTT. Lig'de şampiyonluk için üst sıralarda yerlerini koruyan Erciyes ve Manisaspor avantajlı gibi gözüküyor. ama ilk 6 için en az 8 takım çarpışıyor. Düşme potasında ise tam bir yangın var. Başta Samsunspor, Kartal, Tavşanlı, Göztepe ve Ankaragücü ligin dibine demir atanlar... İnanıyorum ki PTT 1.Lig'de son haftaya kadar düşenin de ilk 6'ya girenin de işi çok zor.

* * *
ADANA'NIN 22'LİK SOLBEKİ BERK!
Berk Neziroğluları... Adanaspor'un 22 yaşındaki solbeki...
Son olarak Göztepe maçını izledim, maç boyu gitti geldi. Sol ayağı bir harika ama yalın futbolu çok iyi biliyor.
Fizik olarak da harika, çok güçlü... Galatasaray altyapısının ürünü. 58 kez genç milli takımlar forması giymiş.Türkiye'de sol kanat oyuncusu az bulunuyor ama Adanasporlu Berk'i izlemelerini diliyorum.
Bu çocuk ileride A Milli Takımı'nda vazgeçilmez sol beki olur.

* * *
BOLUSPOR SEFA MERAL İLE MUTLU!

Boluspor yıllardır başarıya hasret. Bilhassa son yıllarda hep direkten dönerek taraftarlarını üzdü. Bu sezon farklı bir anlayışla yola çıktı. Başkan ve yönetim elele vererek cesaretli bir tutum sergiledi. Futbolun başında futbolu iyi bilen ve yılların tecrübeli yöneticisi Sefa Meral var. Gecesini gündüzünü teknik heyetin yanında durarak geçiriyor ve onlara destek oluyor.
Ve Boluspor Oğuz Çetin'le bir ivme yakaladı. Zorlu Konya deplasmanından altın değerinde 3 puan alarak hedefinden şaşmadı. İnanıyorum ki Boluspor bu taraftarıyla bu yönetimiyle sezon sonunda elele Süper Lig'e çıkabilir.

* * *
SPOR CENNETİ ANTALYA!
Antalya'nın turzimini dünyada bilmeyen yoktur. Deniziyle harika otelleriyle spor tesisleriyle adeta dünyanının gözbebeği. Ve son yıllarda futbol truziminde de devrim yaptı. Her yıl devre arasında Antalya'ya en az 1200 takım gidiyor. Bu aynı zamanda ülkemize de müthiş bir tanıtma aracı oluyor. Gerçekten de Akdeniz ve Antalya iklim olarak bir cennet!. Antalya spor turizmiyle dünyaya açıldı. Bir kaç yıl öncesine kadar daha çok revaçtaydı. Otel yönetimi ve acenteler el birliğiyle Antalya'ya truzmn yanında sporu da sokarak Türkiye'ye muhteşem döviz girişi sağlıyorlardı. Ama son birkaç yılda görülen köye kılavuz istemez. Çok önemli takımların bir bir Antalya'dan kaçtığını görüyoruz. Çünkü kampa gelen takımlar ciddi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyorlar. Ama bazı yanlış atılımlar maçlara çakma ve korsan hakemler getirerek bu güzelim spor truzmine gölge düşürdüler. TFF'nin de duyarsız olması ve bazı kirli ellerinde bu işte para kazanması spor turizmini baltalıyor. Ve görülüyor ki takımlar, Kıbrıs, İspanya, Dubai, Tunus ve Portekiz'e kaçıyorlar. Bunun yanında STB Yönetim Kurulu başta başkan Ferit Turgut, Recep Şahin Yavaşcan, Nida Kiraz, Ahmet Akyurt, Adnan Soyaslan, Arif Gözoğlu, Kenan Kurteş, Gündaz Dönmez ve Meher Kurtulmuş bir heyet kurarak bu olumsuzluklara son vrmek için çalışıyorlar. Ben bunu Antalya'da gördüm ve yaşadım. Onları tebrik ediyorum. Bakan Suat Kılıç ve TFF'ye sesleniyorum. Lütfen spor truzmine sahip çıkın yoksa...

* * *
DENİZLİ'DE BIR YILDIZ DOĞUYOR!
Denizlispor'da bir yıldız doğuyor. Onun adı Berkay Can Değirmencioğlu.. Genç futbolcunun birkaç maçını seyrettim. Son olarak Rize maçında çıplak gözle seyrettim. İnanılmaz mücadele ediyor. Ekmeğine saygı duyuyor ve hocasının verdiği görevi sonuna kadar yerine getiriyor. Takım arkadaşlarıyla çok iyi bir uyum yakalamış. Genç futbolcunun oyun bilgisini çok beğendim. Topu oyuna sokma tekniği ise akıllıca. Bilhassa her alanda pres yapıyor. Eğer şışarmazsa yakın zamanda büyük kulüplere yelken açar.