Hami Mandıralı

HAMİ MANDIRALI

Tarihi 28 Şubat 2011

Sorumluluk şart

Bugün Avni Aker'deki maçta bireysel beceriyle gelen erken gol, bir anda oyunun bütün hızını kesti. Kayseri daha etkili oynamaya başladı. Trabzonspor'u zorlayacağının mesajını verdi.
Ve öyle de oldu. Futbol birlikte oynandığı zaman güzel oyun. Fakat Trabzonspor ilk yarı erken gol sonrası sahada yapılması gereken herşeyden uzaktı. Çünkü Kayseri, Trabzon'un bütün alanlarını çok net bir şekilde durdurdu.
İlk yarı itibarıyla Kayserispor daha etkili gözüktü. İkinci yarıda Kayseri de çok etkiliydi. Ve kombine ataklarla özellikle sol tarafı çok iyi kullanarak yarattığı fırsatlarla golleri buldu. Ondan sonra maç Trabzon için yeniden başlamış oldu.

TAKIMIN SOL TARAFI FELÇ
Trabzonspor maçın 90 dakika olduğunu unutmadan sağlı sollu ataklar yaptı. Futbolda yapılması gerekenleri yaparak en azından sahasında yenilmekten kurtuldu.
Şunları da söylemek lazım...
Trabzonspor'un özellikle kendi sahasındaki maçları kazanması lazım ki liderlik ve şampiyonluk şansı devam etsin. Sezon başından beri ben hep şunu söylüyorum...
Sol tarafı hiç işlemediği için büyük sıkıntılar yaşadı bunu açık ve net şekilde gördük. Bütün takımlara baktığımız zaman yabancı oyuncuların takımlarına ne kadar katkı yaptığını görüyoruz. Trabzonspor'daki yabancıları bir kez daha gözden geçirmek lazım.
Benim son tavsiyem oyuncuların biraz daha sorumluluk alması.
Özellikle forvet oyuncuları arkadaşlarından biraz daha top istemesi gerekiyor.

Kimse umutsuzluğa kapılmasın!
Trabzonspor'da kimse umutsuzluğa kapılmasın bugünkü kötü oyununa rağmen son 15 dakikadaki özverisini sahaya yansıttığı zaman kötü oynarken de maçı kazanabileceğini göstermiş oldu. Taraftar takımı son ana kadar destekledi. Rakibin iyi top oynamasını engellemek için elinden geleni yaptı. Son gole kadar takımı destekledi.