İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 23 Mayıs 2013

Trabzon yeni sezona bakmalı

* Trabzon ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ligin son maçları özellikle dünkü gibi final karşılaşmaları çok zordur. Fenerbahçe, Trabzonspor'a göre fiziksel ve mental olarak daha etkili. Bu tür maçlarda kilit nokta gol yememek.
Golü yiyen bir adım geriye düşer.
Aynı dün olduğu gibi. Volkan Şen'in yararlanamadığı gol pozisyonundan sonra Trabzonspor savunmasının arkasına atılan top ve defansın kademe yetersizliğinin ardından Sow ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Tolunay Kafkas, yanlış bir strateji ile oyuna başladı. Rakibi önce orta alanda çok adam bulundurarak ve savunmaya yakın oynatarak Sow ve Webo gibi çabuk oyuncuları etkisiz kılabilirdi.
Hücumda ise özellikle Gökhan Gönül'ün hücuma çıkarken boş bıraktığı alandan daha etkili ataklar üretme şansı vardı. Fakat sahaya çıkardığı 11'deki Volkan Şen'in çok etkisiz oyunu ve orta sahada Zokora'nın anlamsız bir saldırganlıkla oyuna başlaması işleri bozdu.

ŞEN, ERKEN ÇIKMALIYDI...
Volkan Şen'in oyunda kalması ise bana göre büyük yanlıştı. Volkan Şen'in yerine Henrique'nin oyuna girmesinden sonraki 20 dakikalık bölümde Trabzonspor ilk yarıya oranla rakibinin üstüne daha fazla gitti. Yalnız top üçüncü bölgeye geldiği zaman bu sezon sıkça gördüğümüz final pası yetersizliği yine en büyük engeldi gol yollarında. Bu arada kaleci Tolga yaptığı kurtarışlarla Trabzonspor'un en iyisi olarak göründü.

* Trabzonspor için bundan sonra yapılması gerekenlerin neler olduğunu söyleyebilirsiniz?
Artık bu maçla birlikte Trabzonspor için bu sezon büyük bir hayal kırıklığı ile bitti. Bu maçta bir kez daha görüldü ki, bazı oyuncularla yolların ayrılması ve Trabzonspor formasının sorumluluğunu taşıyabilecek oyuncuların kadroya katılması şarttır. Bunun için de öncelikle yeni yönetimin sağlıklı bir şekilde seçilmesi, görevine bir an önce başlaması gerekiyor...